Matei Dobrovie, despre prezidenţialele din R. Moldova: Nu este vremea pentru orgolii mici, ci pentru unirea în jurul unui obiectiv comun

Matei Dobrovie, deputat PNL
Matei Dobrovie, deputat PNL (europalibera.org)

În contextul alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova din 1 noiembrie, deputatul român Matei Dobrovie a menţionat că interesele naţionale ale statului trebuie să primeze în faţa ambiţiilor personale ale liderilor politici pro-europeni şi unionişti.

„Sper ca în turul doi al alegerilor prezidenţiale din 2020 toate forţele politice pro-europene şi unioniste din Republica Moldova să-l susţină pe contracandidatul (contracandidata) lui Igor Dodon şi să nu se lase demobilizaţi şi divizaţi, aşa cum s-a întâmplat la ultimele alegeri pentru funcţia de primar al Chişinăului”, se arată într-o postare a lui Dobrovie, pe pagina sa de Facebook.

Pentru Republica Moldova şi cetăţenii săi din toată lumea miza este crucială – continuarea apropierii de Uniunea Europeană şi de România sau abandonarea definitivă a parcursului european şi intrarea în sfera totală de influenţă a Rusiei, consideră acesta.

Mai mult decât atât, Dobrovie a ţinut să puncteze că opoziţia actuală a Republicii Moldova are toate argumentele pentru a-i convinge pe cetăţeni că este nevoie de o schimbare, subliniind că guvernarea Dodon-Chicu s-a dovedit una dezastruoasă în gestionarea pandemiei şi a economiei.

„Reformele în justiţie şi lupta anti-corupţie la care Republica Moldova s-a angajat prin Acordul de Asociere nu au fost implementate. Nivelul de trai al cetăţenilor nu a crescut. Politica externă promovată de Dodon a fost una de trădare a intereselor naţionale şi subordonare faţă de obiectivele Moscovei.

În plus, relaţiile Republicii Moldova cu UE sunt aproape îngheţate pentru că Bruxelles-ul nu doreşte să gireze activităţile preşedintelui – kuliok (pungă ) care îşi finanţează partidul cu banii negri ai mafiei. Nu este vremea pentru orgolii mici, ci pentru unirea în jurul unui obiectiv comun extrem de important”, a conchis parlamentarul român.