Matei Dobrovie: Mesajele Chişinăului vor fi foarte similare cu cele din 10 august de la Bucureşti

Deşi reuşesc să controleze Parlamentul, Guvernul şi mai toate instituţiile statului, regimurile de tipul Plahotniuc şi Dragnea nu au viitor, consideră deputatul USR.
Protest Piaţa Victoriei
Protest Piaţa Victoriei (Epoch Times România)

Manifestându-şi speranţa ca la protestul de duminică din Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău, moldovenii din diaspora să nu fie întâmpinaţi cu bastoane, gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, precum manifestanţii paşnici de la Bucureşti, deputatul USR Matei Dobrovie a declarat că, de fapt, românii de pe ambele maluri ale Prutului duc o luptă de eliberare cu un grup infracţional organizat care le-a confiscat totul - banii prin jaf, ţara şi speranţa unui viitor mai bun acasă.

Totodată, parlamentarul român s-a arătat convins că în ciuda represiunii, regimuri de tipul Plahotniuc şi Dragnea nu au viitor, întrucât teama lor de a pierde puterea este mult mai mare decât cea pe care le-o vor putea insufla vreodată oamenilor liberi.

„Ce spuneam mai demult într-o serie de interviuri se confirmă din păcate: Dragnea replică modelul Republica Moldova - statul capturat de oligarhul Plahotniuc - în România. Un singur om care să controleze toate instituţiile, o justiţie care funcţionează doar la comanda acestuia, anti-corupţie de formă doar pentru eliminarea adversarilor politici, legi de spălare a banilor furaţi şi scăparea corupţilor - acestea sunt obiective împărtăşite de amândoi”, a scris Matei Dobrovie, într-o postare pe pagina sa de socializare.

Consecinţele unor astfel de regimuri autoritare, dictaturi mascate care simulează democraţia sunt, în opinia deputatului român, aceleaşi: un exod masiv al cetăţenilor de pe ambele maluri ale Prutului, care nu au mai suportat sărăcia, corupţia şi condiţiile proaste de viaţă din propria ţară, deteriorarea economiei, corupţie endemică, birocraţie excesivă şi proastă guvernare.

„Ca şi Dragnea, nici Plahotniuc nu are o funcţie executivă în stat, ceea ce nu-l împiedică să controleze Parlamentul, premierul şi Guvernul şi mai toate instituţiile”, a adăugat Dobrovie.

În context, parlamentarul român a menţionat că, pe 26 august, la Chişinău vor veni să-şi exprime revolta cetăţenii moldoveni din diaspora, alungaţi de corupţia sistemului oligarhic. Mesajele manifestaţiei vor fi, potrivit acestuia, foarte similare cu cele din 10 august de la Bucureşti.