Matrix-ul sughiţă / Slovenii resping o lege privind căsătoriile între homosexuali

Slovenii au votat împotriva acordării de drepturi egale căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Deşi Slovenia este una dintre cele mai liberale ţări foste comuniste, drepturile homosexualilor rămân o chestiune controversată.
O femeie îşi depune buletinul de vot la o secţie de votare din Sora, Slovenia, în timpul unui referendum privind acordarea dreptului de a se căsători şi de a adopta copii în cazul cuplurilor de homosexuali, 20 decembrie 2015.
O femeie îşi depune buletinul de vot la o secţie de votare din Sora, Slovenia, în timpul unui referendum privind acordarea dreptului de a se căsători şi de a adopta copii în cazul cuplurilor de homosexuali, 20 decembrie 2015. (Captură Foto)

Peste 60% dintre sloveni au votat împotriva încercării guvernului de a redefini căsătoria ca o uniune între doi adulţi, în timp ce 37% au votat în favoare, a declarat comisia electorală duminică.

Doar 35,6% dintre alegătorii înregistraţi s-au prezentat la referendumul de duminică în ţara predominant catolică de 2 milioane de locuitori.

Parlamentul sloven a aprobat în luna martie o legislaţie care defineşte căsătoria ca o “uniune între două persoane” în loc de “uniunea între un bărbat şi o femeie”, oferind astfel cuplurilor de homosexuali drepturi egale de a se căsători şi a adopta copii.

După decizie, o iniţiativă susţinută de Biserica Catolică şi numită “Copiii sunt la mijloc” a adunat în scurt timp cele 40.000 de semnături necesare pentru convocarea referendumului, pentru a doua oară din 2012. Efortul precedent de a permite căsătorii între homosexuali a fost de asemenea respins.

Dacă tabăra “NU” învinge după numărătoarea finală a voturilor, atunci Codul civil va fi schimbat înapoi, deşi legislaţia existentă, care permite parteneriate civile înregistrate dar nu adoptarea de copii, va rămâne în vigoare.

Partidul Modern de Centru al preşedintelui Borut Pahor şi al premierului Miro Cerar susţine tabăra “DA”, declarând că prin acceptarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex se va elimina discriminarea şi se vor acorda drepturi egale tuturor slovenilor.

Janez Jansa, fost premier de centru dreapta din Partidul de opoziţie Sloven Democratic, s-a opus mişcării.

Ştergerea sexului din definiţia căsătoriei va facilita comiterea de încălcări ale drepturilor copiilor, a declarat el.

Căsătoria între persoane de acelaşi sex a fost deja legalizată în 18 ţări din lume, 13 dintre ele fiind în Europa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe