Mătuşa lui Kim Jong-Un îşi menţine statutul după execuţia soţului său

Howard, un cetăţean din Hong-Kong care se folseşte de asemănarea sa cu  liderul nord-coreean Kim Jong-Un pentru a atrage atenţia asupra  atrocităţilor comise de regimul de la Phenian, participă la un protest  lângă consulatul Coreei de Nord din Hong Kong, 15 dec 2013.
Howard, un cetăţean din Hong-Kong care se folseşte de asemănarea sa cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un pentru a atrage atenţia asupra atrocităţilor comise de regimul de la Phenian, participă la un protest lângă consulatul Coreei de Nord din Hong Kong, 15 dec 2013. (aaron tam / AFP / Getty Images)

Kim Kyong-Hui, mătuşa liderului nord-coreean, Kim Jong-Un, va face parte din comitetul care va organiza funeraliile unui demnitar veteran al partidului unic, ceea ce arată că şi-a menţinut statutul în cadrul regimului, în pofida execuţiei soţului său, Jang Song-Thaek, informează luni ziarul ABC.

Potrivit agenţiei naţionale KCNA, influenta Kim Kyong-Hui va fi membră a comitetului care se va ocupa de funeraliile de stat ale lui Kim Kuk Thae, membru al conducerii Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord (PMC), care a murit vineri la vârsta de 89 de ani.

Din comitet va face parte, de asemenea, puternicul Kim Yong-Nam, preşedintele Adunării Supreme a Poporului, premierul Pak Pong-ju, şi vicepremierul Ro Tu-chol, despre care se zvonea că ar fi fost şi el victimă a epurării.

Situaţia şi locul în care se află sora tatălui lui Kim Jong-Un erau cele două mari necunoscute de când mass-media nord-coreene au informat vineri despre execuţia soţului său, Jang Song-Thaek, acuzat de trădare şi de tentativă de răsturnare a regimului, între multe alte delicte.

Până la căderea sa în dizgraţie, Jang deţinea mai multe funcţii în Partidului Muncitorilor, între care şi cea de vicepreşedinte al puternicei Comisii Naţionale a Apărării.

Jang a fost considerat o figură cheie în procesul de consolidare a puterii nepotului său şi actual 'lider suprem' al ţării, de la moartea tatălui acestuia, dictatorul Kim Jong-Il, în decembrie 2011. Jang Song-Thaek şi mătuşa actualului lider s-au cunoscut la Universitatea Kim Ir Sen, cea mai prestigioasă din ţară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe