Maya Bay, plaja unde "s-a îndrăgostit" Leonardo DiCaprio (video)

În insulele din sudul Tailandei puteţi admira unele dintre cele mai paradisiace peisaje.

Plaja Maya Bay,Tailanda
Plaja Maya Bay,Tailanda (wikipedia.org)

Când Danny Boyle - regizor şi producător britanic, câştigător al premiului Oscar - a vizitat pentru prima dată insulele Phi Phi din sudul Tailandei, era în căutarea unui paradis virgin. Şi l-a găsit pe insula Koh Phi Phi Leh, a doua insulă ca mărime a arhipelagului. A fost locul perfect pentru a realiza următorul său film în care actorul principal era Leonardo DiCaprio: The Beach, adaptarea unui roman scris în 1996 de Alex Garland.

Phi Phi Leh ascundea un loc cunoscut de foarte puţini: Maya Bay, un secret bine păstrat în Marea Andaman şi Asia de Sud-Est. La fel ca plaja prezentată în film. Această semilună idilică, care nu este vizibilă de pe mare, avea totul: apă turcoaz, nisip fin cu palmieri, junglă tropicală şi stânci calcaroase în jur.

Dar după lansarea filmului, Maya Bay a devenit celebră în toată lumea. Şi, deşi este protejată ca parc naţional, de atunci ajung aici, în fiecare zi, continuu, zeci de bărci pline cu sute de turişti. Din păcate, acest lucru contribuie la dispariţia frumuseţii acestui loc, în trecut un paradis virgin.

Este practic imposibil să admiri plaja fără oameni, cu excepţia primelor ore ale dimineţii sau seara târziu. Acestea sunt momentele când vă puteţi imagina cum arăta Maya Bay înainte de anul 2000, atunci când această plajă secretă era cunoscută de foarte puţine persoane. Numai atunci puteţi aprecia de ce Maya Bay este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din lume.

Nu departe de arhipelagul Phi Phi se află Rai Leh, o mică peninsulă care este aproape ca o insulă, deoarece este înconjurată de stânci şi se poate ajunge la ea doar pe mare. Aici se află una dintre cele mai frumoase plaje din lume: Phra Nang. Legenda povesteşte că prinţesa mării Phra Nang locuia pe aceste meleaguri şi când a murit, spiritul ei a rămas legat de pământ, stabilindu-se într-o peşteră - unde sunt minunate stalactitie şi stalagmite lângă această plajă paradisiacă.

Plaja Phra Nang, Tailanda
Plaja Phra Nang, Tailanda

Surse: Youtube, Tripadvisor

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură