Medalie de aur şi bronz pentru România la JO de Tineret 2018

Judoka Adrian Şulcă şi halterofila Mihaela Cambei au adus României primele medalii la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires (6-18 octombrie).
Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires (6-18 octombrie).
Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires (6-18 octombrie). (Captură foto)

Performanţă extraordinară pentru Adrian Şulcă (17 ani) care a reuşit să cucerească aurul în cadrul cat. 81 kg, luni, după evoluţia admirabilă obţinută în finală în faţa cehului Martin Bezdek, pe care l-a învins în aproximativ 15 secunde.

Sportivul român a avut un parcurs deloc uşor. În optimi l-a avut ca adversar pe neozeelandezul Rihari Iki, în sferturi pe australianul Rhys Allan, pentru ca apoi în semifinale să ţină piept slovacului Alex Barto.

"Extraordinară performanţă a acestui băiat. E senzaţional că la 17 ani a câştigat o medalie.. Încă se poate. Acest băiat şi medalia lui ne arată că se poate, iar asta ne arată că dacă oamenii sunt serioşi, mai avem şanse ca ţară." a declarat pentru 'Realitatea' preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cosmin Guşă.

Şi Mihaela Valentina Cambei a performat în concursul feminin de haltere - cat. 52 kg, unde a cucerit medalia de bronz cu un total de 158 kg.

Aurul a revenit mexicanei Yesica Yadira Hernandez Vieyra (171 kg), iar argintul columbiencei Yineth Milena Santoya Ortiz (162 kg).

Delegaţia ţării noastre prezentă la competiţia sud-americană este formată din 34 de sportivi, 21 de fete şi 13 băieţi, care concurează la 14 discipline sportive.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport