Medic în România: În camere de 3 pe 3 trebuie să stea bătrânii, bolnavii, nu corupţii

În timp ce în multe spitale bolnavii stau în condiţii precare, la fel şi copiii instituţionalizaţi, senatorul PSD Şerban Nicolae deplânge soarta corupţilor. Acest lucru îi atrage pesedistului ironii acide din partea unui medic român.
Sereban Nicolae(lider de grup PSD Senat),
Sereban Nicolae(lider de grup PSD Senat), (Florin Chirila/Epoch Times)

În camere de 3 pe 3, cu 3 în pat, în igrasie şi mizerie, în astfel de condiţii trebuie să stea bătrânii, bolnavii, copiii instituţionalizaţi nu corupţii, îl ironizează medicul Gabriel Diaconu pe senatorul PSD Şerban Nicolae, autor al unui amendament prin care corupţii ar urma să iasă după gratii unde nu trăiesc în condiţii suficient de salubre.

Sunt în asentimentul domnului Şerban Nicolae. Un corupt nu trebuie să stea într-o cameră 3 pe 3, cu 3 în pat, în igrasie şi mizerie. În astfel de condiţii trebuie să stea un bătrân, un bolnav, un copil instituţionalizat, un sărman naiv al votului la pungă, un edentat, un analfabet, un terchea şi-un berchea, un tânăr mizantrop student la facultate, un vis cu cai verzi pe pereţi, un veşnic doritor de mare, soare etc., eventual pe bani mulţi. Acolo să-i ducem pe oricine, mai puţin pe cei care-şi trăiesc viaţa la fentă.

Pentru că dacă-i dau crezare domniei sale, şi dacă e să fie dreptate, echitate, demnitate, atunci musai să fie pentru toţi.", scrie, pe Facebook, medicul.

Şi dacă-i dau gir, atunci cuminţi să stăm în timp ce diverşi lupi stau de vorbă cu noi despre ce-o să mai mâncăm diseară.

Nu-i doresc celulă grea niciunui borfaş, băiat de trupă, combinator de ocazie şi întreţinut instituţional. Au simpatia, umorul, pastelul vorbelor făcute stâlci şi-al banilor băgaţi prin plasă. Îi doresc doar să facă un pic de muncă. Muncă adevărată. Muncă la frecat podelele într-un spital al patriei. Muncă la curăţat veceuri prin şcolile neamului. Muncă în cot, la cot, pe coate cu toţi cei care, dimineaţă de dimineaţă, adună gunoaie de prin pubele prea pline de ciolane roase, de măduve supte, de zgârciuri rămase. Cu alte cuvinte, să-şi ducă viaţa un pic (şi) prin vieţile noastre. Ăilalţi. Ăia care încă mai muncesc. Încă mai plătesc cinstit, taxă cu taxă. Ăia care nu dorm noaptea de frica somaţiilor. Căci încă n-am ajuns să fim vlădică şi opincă.

Cu deosebit respect pentru zâmbetul fin al domniei sale", mai adaugă Diaconu, semnându-şi apoi mesajul cu #medicinromania.

Postarea lui Diaconu a fost făcută în contextul în care senatorul PSD Şerban Nicolae a propus un amendament la legea graţierii prin care se încearcă scoaterea de după gratii a corupţilor.

"Eu nu cred că cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat, în condiţii de igrasie, de igienă precară. (...) Dacă România va fi obligată să plătească despăgubiri va plăti, şi pentru corupţi, şi pentru evazionişti, pentru toate categoriile de infractori. (...) Am o cifră estimativă, undeva la 2.700 de persoane ar beneficia de efectele acestei graţieri, deci o cifră de sub 10% de persoane aflate în sistemul de detenţie în România. Faţă de cele peste 8.000 de persoane aflate în plus faţă de disponibilul din penitenciar chiar şi aşa în condiţii precare eu cred că nu este o cifră foarte mare. De altfel, la ultima graţiere colectivă în România, au ieşit 3.000 de persoane", declara ieri Nicolae, susţinându-şi amendamentul.