Medic-şef: Managerii de spital iau 30% din contracte şi dau o parte din bani partidelor care îi protejează

Mărturia despre corupţie a unui medic-şef de microbiologie de la un important spital de urgenţă din Bucureşti: "Directorii de spital iau şi 30% din contractele cu Hexi. O parte din bani merg la partidul care-i protejează!"
Echipaje SMURD la Spitalul de Urgenţă Floreasca pregătite de intervenţie rapidă
Echipaje SMURD la Spitalul de Urgenţă Floreasca pregătite de intervenţie rapidă (Epoch Times România)

Cazul dezinfectanţilor diluaţi ajunge la momentul devoalării mecanismului corupţiei din spitale, scriu jurnaliştii Mirela Neag, Răzvan Luţac şi Cătălin Tolontan într-o nouă investigaţie publicată pe tolo.ro

Cum acţionează politizarea: Managerii de spital iau 30% din contracte şi o parte din bani îi dau partidelor care îi numesc şi-i menţin în funcţie. Mărturia vine de la unul dintre cei mai importanţi medici microbiologi din România, cu experienţă de peste 20 de ani, din care 10 la Cantacuzino şi 10 într-un mare spital de urgenţă din Bucureşti.

Femeia vorbeşte şi despre numărul mare al românilor care sunt purtători de germeni ai infecţiilor nosocomiale fără să ştie. Condiţia doctorului este "să nu-mi dezvălui numele acum". "Vreau să vă povestesc cum se trucau licitaţiile pe dezinfectanţi. Aştept asta de cinci ani! Mă resemnasem, nu mai credeam că va veni acest moment."

"Poate de aici ar trebui să începem discuţia. De la faptul că atentatul la siguranţa naţională a început cu distrugerea Cantacuzino. Să ştiţi că iniţial Hexi Pharma venea cu avize bazate pe analize de la Cantacuzino. Apoi au migrat la Unilab. Asta, aşa, că poate zice doamna Flori Dinu [directorul general Hexi Pharma - n.r.] că nu ştiu ce vorbesc. Ştiu foarte bine, ştiu lucrurile în detaliu! Nu am uitat nimic din aceşti ultimi 20 de ani. Zece am stat la Cantacuzino şi zece la spitalul despre care o să vă povestesc cum se trucau licitaţiile.

Teoretic, comisia de licitaţii era independentă. Practic, era vorba de bani. Aproape toate firmele de biocide dădeau bani. Ca să fie clar! Dar Hexi avea un specific. Se ştia că produsele lor sunt slabe. Şi atunci, ei plusau la bani, faţă de alţii. Când am ajuns în spital am aflat acest lucru. Era un lucru general cunoscut, larg răspândit", a dezvăluit medicul.

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură