Medicul care a filmat pacientul colcăind de viermi din Spitalul de Arşi: "Autorităţile ştiau ce se întâmplă în spitalul ăsta”

Asistente necalificate în materie de transfuzii, plase pentru ţânţari lipsă, infecţii etc., toate aceste probleme de la Spitalul de Arşi erau cunoscute de autorităţi, a declarat doctoriţa Camelia Roiu.
.
. (Epoch Times România)

Audiată marţi în dosarul deschis de poliţiştii de la Omoruri în legătură cu morţile de la Spitalul de Arşi din Capitală, doctoriţa Camelia Roiu, cea care a realizat înregistrarea video cu pacientul - ulterior decedat - în a cărui rană colcăiau larve a vorbit despre nereguli majore în spital, relatează digi24.ro

Potrivit doctoriţei, în Spitalul de Arşi, unde anterior cazului pacientului mâncat de viermi, o femeie şi-a pierdut viaţa în urma unei transfuzii greşite de sânge, unitatea de transfuzii nu era autorizată.

"Au fost foarte mari nereguli, în sensul în care unitatea de transfuzii nu era autorizată. Asistentele au fost nevoite să facă determinări de grupe de sânge, ele nefiind calificate în acest domeniu. Deci consider că cea mai mare responsabilitate este a şefului UTS, a unităţii de transfuzii care a girat această activitate neautorizată şi ilegală”, a declarat Camelia Roiu, medic anestezist ATI.

Camelia Roiu mai susţine că pacienţii mor pe capete în unitatea medicală, din cauza neregulilor.

"Au fost acum zeci de ani, am văzut nişte larve, dar nu ca acum. Era ceva accidental. De-a lungul vremii erau cazuri sporadice, dar nu ca acum. Am făcut (filmul n.r.) în disperare. Filmul pus pe Tolontan este filmat de mine pentru că eu am ajuns la disperare. Eu împreună cu colegii mei din acest spital, pentru că ştiu că am colegi care vor să mă linşeze şi care vor şi au şi vorbit să mă potolească, să mă bage în comisie de disciplină, dar am şi colegi pe care îi stimez şi care ştiu că sunt profesionişti adevăraţi şi care îşi fac munca. Autorităţile ştiau ce se întâmplă în spitalul ăsta”, a susţinut medicul.

Camelia Roiu a mai declarat că medicul Adrian Stănculea, şeful secţiei ATI de la Spitalul de Arşi, ştia de mai multe nereguli.

"Ştia. Plasele, infecţiile, toate condiţiile de asepsie, absolut tot este în responsabilitatea şefului de secţie. Colegii laşi care nu recunosc ce se întâmplă acolo să îşi aducă aminte că sunt medici şi că este esenţial să îşi facă meseria şi că cea mai mare satisfacţie este când salvezi un pacient”, a declarat Roiu.

"Am o înregistrare cu domnul manager în care îi spun că toţi pacienţii mor de infecţii. Mi-a răspuns în doi peri că nu e treaba mea. Rata de supravieţuire e sub 10%, iar eu sunt obligată să asist neputincioasă la un malpraxis”, a mai susţinut Camelia Roiu, potrivit B1 TV.

Doctoriţa a explicat faptul că pacienţilor li se face duş cu apă de la robinet în care se găsesc bacili şi că şi în apa sterilă de la blocul operator se găsesc bacili.

”Am fost ameninţată. Am primit un telefon de la managerul spitalului care mi-a spus să vin că ma caută secretarul de stat Tucmeanu. Am vorbit cu el şi mi-a spus textual "doamna doctor, eu nu mai vreau să vină DNA-ul în spitalul ăsta". Eu am spus că ştiu că se vor face achiziţii, ei au început să se teamă şi mi l-au trimis să mă ameninţe. Acel secretar de stat a fost arestat de DNA la câteva zile după , a mai susţinut Camelia Roiu.

Reamintim că, recent, un bărbat a încetat din viaţă la Spitalul de Arşi, la scrută vreme după ce doctoriţa Roiu a făcut publică, cu ajutorul lui Cătălin Tolontan, o înregistrare în care acesta apare cu o rană invadată de viermi. Bolnavul a murit la scurtă vreme după ce a fost filmat, însă nu din cauza larvelor ci, potrivit tolo.ro, din cauza de acum clasicelor infecţii nosocomiale. Cazul a şocat opinia publică.

Ulterior, ministrul Sănătăţii a explicat că la Spitalul de Arşi erau ochiuri de geam fără plase de ţânţari, astfel încât muştele puteau intra cu uşurinţă, infestând rănile bolnavilor. Or, să pui o plasă de ţânţari, care să oprească intrarea unor insecte ce pot contamina pacienţii este o chestie de management, ba chiar mai mult, de bun simţ, şi nu ceva ce ţine de finanţare, a opinat Voiculescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne