Meleşcanu a confirmat: Tillerson l-a întrebat despre lipsa de cvorum din Comisia de Apărare

Întors dintr-o călătorie în Asia, secretarul de stat american Rex Tillerson s-a oprit în Bucureşti unde s-a întâlnit cu Teodor Meleşcanu. Vizita, una neaşteptată, a venit la scurt timp după ce senatorii PSD din Comisia de Apărare au absentat fără explicaţii de la şedinţa în care trebuiau să avizeze cumpărarea sistemelor de rachete sol-aer Patriot.
Teodor Meleşcanu
Teodor Meleşcanu (Epoch Times România)

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a confirmat că a discutat cu secretarul de stat american Rex Tillerson, venit în vizită neoficială în România, inclusiv despre lipsa de cvorum din Comisia de Apărare a Senatului unde trebuia să se dea undă verde proiectului de lege privind înzestrarea Armatei.

Meleşcanu a fost întrebat de jurnalişti dacă la întâlnirea cu secretarul de stat american a discutat şi despre achiziţionarea rachetelor Patriot.

"Nu, însă m-a întrebat cum a fost cu cvorumul (în Comisia de apărare — n.r.), săptămâna trecută, şi i-am spus că sunt probleme de cvorum din când în când. În niciun caz nu se referă la subiectul în sine şi coaliţia actuală de guvernare are o majoritate confortabilă în Parlament, deci cum i-am spus eu, săptămâna viitoare, deci azi vom avea şi avizul cu raportul comisiei, dar şi posibil adoptarea în plenul Senatului", a răspuns Meleşcanu, citat de Agerpres.

Ministrul de Externe a dat asigurări că nu s-a pus problema blocării achiziţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne