Meleşcanu, somat să-şi dea demisia. "Stă pe margine şi dă din umeri, iar Dăncilă face haos în relaţiile internaţionale"

Tsunami-ul de reacţii provocat de premierul Viorica Dăncilă cu declaraţia făcută la Washington, prin care anunţa că va muta Ambasada României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, continuă şi astăzi.
Teodor Meleşcanu
Teodor Meleşcanu (Epoch Times România)

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a afirmat, luni, pe pagina sa de socializare, că "dacă ar fi un profesionist care apără interesele României şi statutul diplomaţilor", ministrul de Externe Teodor Meleşcanu ar trebui să îşi prezinte demisia "în semn de protest faţă de haosul generat în relaţiile internaţionale ale ţării noastre prin intervenţiile inutile şi incoerente ale premierului Viorica Dăncilă, premier lipsit de o minimă educaţie diplomatică".

Raeţchi se arată foarte critic la adresa ministrului Teodor Meleşcanu, acuzându-l că "stă pe margine şi dă din umeri" atunci când premierul "se implică prosteşte în chestiuni de politică externă".

"Acest joc prudent îi conservă doar lui o poziţie politică lejeră, în timp ce afectează munca diplomaţilor români. E inacceptabil ca Meleşcanu să tacă şmechereşte la infinit, lăsând calamitatea Dăncilă să mărşăluiască în ritm de elefant într-o zonă rezervată paşilor subtili, cum este diplomaţia", a conchis deputatul liberal.

Reamintim că premierul Viorica Dăncilă a anunţat duminică, într-un discurs susţinut la Washington, în cadrul Conferinţei Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC) că, în calitate de prim-ministru, va muta Ambasada României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

În replică, preşedintele Klaus Iohannis a acuzat-o pe Viorica Dăncilă că "demonstrează, încă o dată, totala sa ignoranţă în domeniul politicii externe şi în ceea ce priveşte luarea unor decizii importante ale statului român". Detalii aici.

Nu a durat mult şi premierul a făcut un pas în spate, explicând faptul că anunţul respectiv era de fapt o opinie personală. În acelaşi timp, şefa Executivului s-a arătat dezamăgită de reacţia preşedintelui Klaus Iohannis. Detalii aici.