Meleşcanu, vizat de un dosar penal: A fost dat pe mâna procurorilor pentru că şi-a numit fiul vitreg consul

Încă un ministru din Guvernul Dăncilă vizat de un dosar penal. Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a fost reclamat la Parchetul General după ce şi-a numit fiul vitreg consul general la Strasbourg.
Teodor Melescanu
Teodor Melescanu (Florin.Chirila/Epoch Times)

Parchetul General a deschis un dosar penal in rem pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi conflict de interese în cazul ministrului de Externe Teodor Meleşcanu, care şi-a numit fiul vitreg consul general la Strasbourg, dezvăluie g4media.ro.

Dosarul 378/P/2018 a fost deschis după ce, pe 25 iulie, profesorul universitar Bazil Popovici, fost ambasador al României în Maroc şi Portugalia, a făcut o plângere penală împotriva lui Meleşcanu în care reclama faptul că nu a fost numit în acest post, deşi a câştigat un concurs în decembrie 2016.

"Meleşcanu a comis un abuz în serviciu pentru a-şi promova un membru al familiei, ocazie cu care a încălcat un drept pe care subsemnatul l-a dobândit prin concurs (…) Fapt fără precedent în istoria postrevoluţionară a României, domnul ministru Meleşcanu îşi numeşte fiul vitreg, prin urmare rudă de gradul I, consul general printr-o Hotărâre de Guvern contrasemnată fără jenă în nume propriu, id est cu propria semnătură, în dispreţul legii 161 din 19 aprilie 2003", a arătat profesorul Popovici în plângerea penală.

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne