Membru în Consiliul Director al Societăţii Române de Radiodifuziune, declarat incompatibil de instanţă

Sediul Radiodifuziunii Române
Sediul Radiodifuziunii Române (Epoch Times România)

Încă un membru al Consiliului Director al Societăţii Române de Radiodifuziune - SRR a fost declarat incompatibil de instanţă. Potrivit unui comunicat de presă remis de Federaţia Română a Jurnaliştilor Mediasind (FRJ Mediasind), Curtea de Apel Bucureşti a comunicat Sindicatului Unit al Salariaţilor Radio România sentinţa privind incompatibilitatea lui Dumitru Radu Dobriţoiu, membru în Consiliul Director al Societăţii Române de Radiodifuziune - SRR.

Acesta se adaugă la grupul incompatibililor depistaţi de către Agenţia Naţională de Integritate la instituţia publică de presă, în frunte cu preşedintele-director general al SRR, Ovidiu Miculescu. Lista membrilor Consiliului Director al SRR declaraţi incompatibili poate fi accesată aici .

Potrivit sursei citate, instanţa a decis că Dumitru Radu Dobriţoiu s-a aflat în situaţie de incompatibilitate, întrucât acesta deţine simultan, începând cu data de 03 iulie 2012, "calităţile de membru al Comitetului Director al S.R.R. şi persoană fizică autorizată în cadrul DOBRIŢOIU N. RADU - COSTIN PERSOANĂ FIZICĂ, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 84, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003", deoarece funcţía de membru al CD este incompatibilă cu calitatea de comerciant persoană fizică.

"Din nefericire, din cauza sprijinului parlamentar de care încă se mai bucură administraţia Miculescu, salariaţii din Radioul Public, instituţie plătită din banii cetăţenilor prin taxa radio tv, sunt ţinta unor grave abuzuri şi ilegalităţi comise cu complicitatea decidenţilor politici. (vezi aici)", se mai precizează în comunicat.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.