Merkel: Ar fi posibilă o zonă de liber schimb între Germania şi Rusia



Cancelarul german, Angela Merkel.
Cancelarul german, Angela Merkel. (Captură Foto)

Crearea unei zone de liber schimb între Germania şi Rusia este posibilă în viitor, a declarat vineri cancelarul german Angela Merkel în timpul unui forum economic desfăşurat în oraşul german Stralsund, susţine agenţia rusă de ştiri Sputnik.

Cancelarul a afirmat că Germania este interesată de cooperarea economică cu Rusia, în ciuda neînţelegerilor politice curente existente între cele două ţări, adăugând că aceste probleme politice ar trebui să fie rezolvate pe calea dialogului.

“Pas cu pas, vom face tot ce putem pentru a crea o zonă de liber schimb – aşa cum a susţinut şi preşedintele rus Vladimir Putin la un moment dat – de la Vladivostok până la Lisabona”, a declarat Merkel.

În timpul forumului, cancelarul german a subliniat de asemenea importanţa implementării prevederilor acordului de pace de la Minsk în ciuda tuturor obstacolelor care ar putea apare la orizont.

În plus, Merkel a susţinut că acordurile de asociere cu Uniunea Europeană care au fost semnate anterior de Ucraina şi Republica Moldova nu sunt îndreptate împotriva intereselor Rusiei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe