Merkel transmite că se aşteaptă ca Parlamentul Britanic să aprobe acordul de Brexit

Cancelarul german Angela Merkel.
Cancelarul german Angela Merkel. (Getty Images)

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat marţi că se aşteaptă ca Parlamentul Marii Britanii să aprobe acordul de ieşire din UE negociat de premierul britanic Boris Johnson cu Uniunea Europeană.

Marea Britanie a votat cu 52% - 48% în 2016 pentru ieşirea din UE, fără a decide modul în care se va face acest lucru. Cu toate acestea, Parlamentul a fost blocat de la alegerile anticipate din 2017 în ceea ce priveşte modul, momentul şi chiar oportunităţile plecării.

Johnson, care promisese că va scoate Marea Britanie din bloc pe 31 octombrie „cu sau fără acord”, a fost obligat de Parlament să amâne şi a cerut alegeri anticipate în 12 decembrie.

"Cred că acest tratat are o şansă foarte mare de a fi aprobat în Marea Britanie şi acest lucru ar fi benefic pentru noi toţi", a declarat Merkel la un eveniment de afaceri la Berlin.

Luni, Johnson a câştigat cel mai semnificativ impuls din campania electorală în momentul în care Partidul Brexit al lui Nigel Farage a retras candidaţi din 317 locuri ale conservatorilor, pentru a împiedica adversarii Brexit-ului să controleze următorul parlament.

Mişcarea, pentru care Nigel Farage a fost criticat vehement, va creşte dramatic şansele ca Johnson să rămână în funcţia de prim-ministru pentru a scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe