Mesaj pentru PSD şi ALDE: Investitorii germani doresc continuarea luptei anticorupţie!

Circa 8000 de companii germane, respectiv cu capital german, sunt active în România şi au contribuit decisiv la crearea şi siguranţa locurilor de muncă. Aceste companii îşi doresc continuarea luptei anticorupţie, transmite Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană.
Dragnea si Tariceanu in Parlament
Dragnea si Tariceanu in Parlament (Florin Chirila/Epoch Times)

Investitorii germani din România văd cu ochi foarte buni lupta anticorupţie şi îşi doresc continuarea acesteia, transmite Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), reprezentanta oficială a economiei germane în ţara noastră, în contextul în care PSD a pus populaţia pe jar cu două proiecte de ordonanţă croite "mănuşă" pentru corupţi.

Redăm comunicatul AKH:

"Relaţiile economice româno-germane au crescut şi în 2016 – Stabilitatea juridică, un factor decisiv pentru continuarea acestora Pentru economia germană, România este un partener strategic. Relaţiile economice bilaterale au continuat să crească şi în 2016. Schimburile comerciale se ridică la peste 24 mld. EUR în primele 11 luni din 2016 ( 13%), însemnând 20% din totalul comerţului exterior al României. Circa 8000 de companii germane, respectiv cu capital german, sunt active în România şi au contribuit decisiv la crearea şi siguranţa locurilor de muncă – conform estimărilor noastre companiile germane au peste 250.000 de angajaţi în România. Investiţiile germane directe însumează 8 mld. EUR. Companiile germane au investit în ultimii 25 de ani continuu şi pe termen lung în România, contribuind decisiv la transferul de tehnologii şi la creşterea competitivităţii economiei româneşti.

După cum reiese şi din cele mai actuale chestionare de conjunctură, stabilitatea juridică, predictibilitatea deciziilor economice şi politice cât şi condiţiile-cadru economice stabile sunt pentru companiile germane criterii importante pentru un amplasament investiţional. În afară de asta, companiile germane văd cu ochi foarte buni lupta anticorupţie şi îşi doresc continuarea acesteia. Nu doar companiile germane au nevoie de stabilitate juridică şi de un mediu de afaceri stabil, pentru a putea investi în continuare în România şi a crea noi locuri de muncă", transmite AKH România, printr-un comunicat de presă remis de Ambasada Germaniei redacţiei Epoch Times.

Reamintim că PSD şi ALDE se pregăteau să adopte două ordonanţe văzute de DNA, Parchetul General, CSM etc., drept lovituri grele la adresa luptei anticorupţie. Una dintre acestea vizează graţieri parţiale pentru corupţi iar alta mutilează Codul Penal, minând instituţia denunţătorului, redefinind abuzul în serviciu în favoarea "abuzatorilor" etc.

Revoltaţi de acest demers, zeci de mii de români au ieşit duminică în stradă atât în Bucureşti cât şi alte oraşe ale ţării şi diaspora.