Mesajul Ambasadei SUA după alegeri: "Ne angajăm să lucrăm cu viitorul guvern pentru a promova statul de drept"

Hans G. Klemm, din 2015 ambasador al Statelor Unite ale Americii în România.
Hans G. Klemm, din 2015 ambasador al Statelor Unite ale Americii în România. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a transmis, la scurtă vreme după alegerile parlamentare, că ţara sa se angajează să aprofundeze parteneriatul strategic SUA-România împreună cu viitorul guvern român pentru a promova statul de drept şi prosperitatea pentru cetăţenii celor două ţări.

“Ambasada Statelor Unite ale Americii salută alegerile din 11 decembrie pentru un nou Parlament al României. Ne angajăm să lucrăm cu viitorul guvern pentru a aprofunda parteneriatul strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România şi pentru a promova securitatea, statul de drept şi prosperitatea pentru cetăţenii noştri”, se arată în scurtul mesaj transmis de către ambasadorul american, Hans Klemm, după alegerile parlamentare.", a declarat Klemm, citat de News.ro.

Reamintim că la scrut timp după închiderea urnelor, în timp ce exit pollurile indicau PSD-ul drept marele câştigător, Dragnea a transmis un mesaj partenerilor externi, asigurându-i că România îşi va respecta toate angajamentele internaţionale.