METEO: Cod Galben de ploi în 5 judeţe

.
. (JOSEP LAGO / AFP / Getty Images)

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de Cod Galben de ploi torenţiale pentru zona de Vest a ţării, valabilă pentru ziua de 15 septembrie între orele 10 – 18. Până la ora 8,30 a fost valabil inclusiv un Cod Portocaliu în judeţul Caraş-Severin.

În intervalul menţionat, în judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj vor fi averse care vor avea şi caracter torenţial. Cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

În sud-vestul ţării ploile se vor prelungi şi în noaptea de luni spre marţi (15/16 septembrie), dar cantităţile de apă vor fi în diminuare.

Ploile torenţiale au făcut deja victime. O persoană din judeţul Mehedinţi a murit, după ce a fost surprinsă într-un autoturism de o alunecare de teren, care s-a produs în urma ploilor torenţiale din ultimele ore.

O altă persoană a fost surprinsă de viitură tot într-o maşină, dar a fost salvată la timp de pompieri. Totodată, mai multe gospodării au fost inundate în urma ploilor torenţiale din ultimele ore.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură