Metode naturiste de îngrijirea feţei(I)

.
. (Photos.com)

În general, un chip curat, luminos şi sănătos, crează o primă impresie favorabilă. De aceea e important să acordăm o atenţie deosebită pentru a-l îngriji şi menţine de-a lungul anilor la fel de frumos şi proaspăt ca şi în anii tinereţii. Sugerăm câteva metode naturale de igienă şi îngrijire a feţei, care să vină ajutorul celor care s-au gândit să lase deoparte produsele cosmetice nenaturale. Iată câteva remedii, aflate la îndemâna tuturor.

Pregătirea feţei pentru spălare

O felie de castravete

Înainte de a va spăla pe faţa, masati uşor faţa cu o felie de castravete. Veţi observa că în timpul spălării, impurităţile se vor îndepărta cu mai multă uşurinţă.

Cleaner de faţă cu banane

O banană foarte coaptă, zeama de la o lămâie

Puteţi obţine o pastă plăcută de curăţare a feţei, prin zdrobirea unei banane foarte coapte şi adăugarea sucului obţinut prin stoarcerea unei lămâi. Aplicaţi masca pe faţă timp de 15 minute, apoi clătiţi cu apă.

Cleaner de faţă cu fulgi de ovăz

6 căni de apă, 10 1 / 2 linguri de fulgi de ovăz

Se fierbe apa. Când începe să clocotească, se toarnă fulgii de ovăz în ploaie, câte puţin, amestecând cu o lingură. Fierbeţi timp de o jumătate de oră. Strecuraţi şi folosiţi fiertura rămasă pentru spălarea feţei, dimineaţa şi seara.

Tonic şi cleaner din oţet şi usturoi

O cană de oţet de mere cidru, un căţel de usturoi

Lăsaţi la macerat peste noapte, un căţel de usturoi decojit într-o ceasca de oţet de cidru de mere. Îndepărtaţi usturoiul şi folosiţi oţetul pentru a tonifia şi curată pielea. Aplicaţi de doua ori pe zi.

Tonic de castravete

Coajă de castravete

Un tonic care nu cere nici o pregătire. Ştergeţi faţa cu coaja de la un castravete. Veţi simţi un efect răcoros şi plăcut.

Demachiant şi emolient

Migdale măcinate

Pentru a va menţine o piele foarte moale, curăţaţi faţa cu o pastă făcută din migdale măcinate şi apă.

Conditioner din miere şi iaurt

2 linguri de iaurt simplu, 1 linguriţă de miere

Combinaţi iaurtul şi mierea şi aplicaţi pe faţă amestecul din belşug. Lăsaţi-l pe faţă pentru câteva minute şi apoi clătiţi-va cu apă caldă.

Balsam de faţă cu sfeclă

Sfeclă proaspătă, smântână groasă

Daţi sfecla pe o răzătoare cu găuri cât mai mici, pe care apoi le amestecaţi în smântână, pe care în prealabil aţi spumat-o cu mixerul. Puneţi un strat generos pe faţă. Lăsaţi să pătrundă bine în piele şi veţi fi asigurată ca pielea se va menţine foarte moale şi catifelată.

Scrub de căpşuni şi alune

5 căpşuni, 1 1 / 2 linguriţă praf de copt, 1 ou, 1 lingură de iaurt de vanilie, 1 / 4 ceaşcă migdale întregi, cu coajă

În blender, amestecaţi căpşunile, bicarbonatul de sodiu, ouăle şi iaurtul până se omogenizează. Adăugaţi migdale şi amestecaţi din nou până se omogenizează. Aplicaţi amestecul astfel obţinut pe faţă prin masare, folosind mişcări circulare uşoare. Clătiţi-va apoi cu apă caldă.

Scrub Exfoliant

Untură (sau ulei de măsline sau de grăsime de pui), zahăr, miere de albine

Se aplică untura pe faţă şi gât. Masaţi uşor cu cristale de zahăr, pe faţă şi gât, evitând în apropierea ochilor. Clătiţi şi uscaţi. Întindeţi apoi miere caldă pe faţă şi gât, apoi acoperiţi cu un prosop cald. Aşteptaţi până când prosopul este rece, după care va spălaţi din nou.

Remediu de întreţinere a pielii

Smântână groasă

Pentru a restabili prospeţimea tinereţii, aplicaţi în mod regulat pe faţă un strat generos de smântână groasă.

Tratament pentru o piele vibrantă

Oţet de mere, apă, suc proaspăt de portocale

Curăţaţi-va pielea folosind câteva tampoane de bumbac înmuiate într-o soluţie făcută din părţi egale de oţet din cidru de mere şi apă caldă. Apoi, aplicaţi pe piele suc proaspăt de portocale şi lăsaţi să se usuce. Folosiţi apoi o cârpă umedă pentru a îndepărta uşor de pe faţă soluţia.

Loţiune stimulatoare

O halbă ( 500 ml) de căpşuni piure, o halbă de oţet de vin alb, 250 ml apă de trandafiri

Lăsaţi căpşunile la macerat în oţet timp de 24 de ore. Strecurati prin presarea pulpei. În zeama rezultata adăugaţi apa de trandafiri. Aplicaţi pe faţă cam 20 de minute. Clătiţi apoi cu apă caldă şi uscaţi faţa cu un prosop curat.

Apă de faţă răcoritoare

Cojile de la 4 lămâi, 1 sfert de litru de apă

Tăiaţi cojile de la 4 lămâi într-un sfert de litru de apă şi apoi le lăsaţi la macerat timp de 24 de ore. O batistă înmuiată în această apă va reîmprospăta o faţă încălzită sau transpirată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură