Miami Open. Monica Niculescu, calificare fără probleme pe tabloul principal

Jucătoarea română s-a impus în două seturi în ultima manşă a calificărilor în faţa sportivei din Belgia, Yanina Wickmayer, scor final 6-1, 6-3.
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu.
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu. (Ryan Pierse / Getty Images)

Tenismana Monica Niculescu (30 ani, 70 WTA) este a cincea româncă care va evolua pe tabloul principal de simplu a turneului WTA Premier Mandatory “Miami Open presented by Itaú”, dotat cu premii în valoare de 7.972.535 dolari, după Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu.

Principala favorită a fazei preliminare a avut-o ca adversară în ultima rundă a calificărilor pe belgianca Yanina Wickmayer (28 ani, 109 WTA) de care a dispus destul de uşor, în două seturi, cu scorul de 6-1, 6-3. Partida a durat o oră şi 17 minute.

În duelurile directe cele două campioane se află acum la egalitate, 3-3.

Niculescu, care şi-a asigurat un cec de 15.610 dolari şi 40 de puncte WTA, continuă astfel parcursul. Ea o va avea ca prim oponent în runda inaugurală de simplu pe Iulia Putintseva din Kazahstan (23 de ani, 75 WTA). Palmaresul direct dintre cele două tenismene este favorabil româncei care conduce cu 3-0.

Celelalte românce:

Simona Halep - cap de serie numărul 1, va evolua direct în turul doi contra învingătoarei dintre Veronica Cepede Royg (Paraguay) şi o jucătoare venită din calificări.

Sorana Cîrstea - cap de serie numărul 32, o va întâlni tot în turul 2 pe câştigătoarea dintre tenismana Su-Wei Hsieh (Taipei) şi o altă jucătoare venită din calificări.

Irina Begu - va juca în primul tur cu Danielle Collins (24 ani, 93 WTA), jucătoare venită din calificări.

Mihaela Buzărnescu - va trebui să facă faţă în primul tur belgiancei Kirsten Flipkens.