Miami Open. Monica Niculescu, în ultima manşă al calificărilor (WTA)

Tenismana română s-a impus în primul tur al fazei preliminare în faţa sportivei din Germania, Antonia Lottner, scor final 6-4, 6-0.
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu.
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu. (Captură foto)

Monica Niculescu (30 ani, 70 WTA) mai are de disputat un meci pentru a-şi asigura accesul pe tabloul principal de simplu al turneului WTA Premier Mandatory “Miami Open presented by Itaú” (Florida), dotat cu premii totale de 7.972.535 dolari.

Românca a trecut fără probleme în prima manşă a calificărilor de germanca Antonia Lottner (21 ani, 150 WTA) cu scorul de 6-4, 6-0 după o oră şi 21 de minute de joc efectiv.

În decisiv Monica - principala favorită a fazei preliminare, urmează să o aibă ca adversară pe Yanina Wickmayer (28 ani, 109 WTA) din Belgia, cea din urmă conducând cu 3-2 în duelurile directe.

Dacă va câştiga confruntarea cu Yanina, Monica Niculescu se va alătura celorlalte patru românce prezente în aceasta competiţie:

Simona Halep - cap de serie numărul 1, va evolua direct în turul doi contra învingătoarei dintre Veronica Cepede Royg (Paraguay) şi o jucătoare venită din calificări.

Sorana Cîrstea - cap de serie numărul 32, o va întâlni tot în turul 2 pe câştigătoarea dintre tenismana Su-Wei Hsieh (Taipei) şi o altă jucătoare venită din calificări.

Irina Begu - va juca în primul tur cu o jucătoare venită din calificări.

Mihaela Buzărnescu - va trebui să facă faţă în primul tur belgiancei Kirsten Flipkens.

Deocamdată, jucătoarea noastră şi-a asigurat un cec în valoare de 4.650 dolari şi 20 de puncte WTA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport