Michel Platini ar fi candidatul preferat la preşedinţia FIFA

Preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Michel Platini.
Preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Michel Platini. (ELVIS BARUKCIC / AFP / Getty Images)

Preşedintele UEFA, francezul Michel Platini, va anunţa oficial în această săptămână candidatura sa la postul de preşedinte al FIFA, a transmis ziarul spotiv „L' Equipe”.

„ După multe consultări, preşedintele UEFA s-a decis să candideze la postul de preşedinte FIFA, deţinut acum interimar de Joshep Blatter, în vârstă de 79 de ani, ce se va retrage după 17 ani de mandate”, a relatat publicaţia de sport.

L'Equipe a adăugat că Platini, în vârstă de 60 de ani, arată că „are dreptul să efectueze o renovare a instituţiei zguduite de multe scandaluri” prezentându-şi candidatura la congresul extraordinar al FIFA ce va avea loc pe 26 februarie 2016.

Un posibil rival, cel care îl îngrijorează pe Platini, este sud-coreeanul Chung Mong Joon, vicepreşedinte al FIFA şi unul dintre moştenitorii grupului automobilistic Hunday. Francezul are mai puţine temeri din cauza kuwaitianului Ahmed al-Fahad, ce este susţinut de Diego Armando Maradona, sau liberianul Musa Bility, ce au anunţat că îşi vor prezenta candidatura.

Platini a fost un remarcabil fotbalist care a strălucit la Juventus - Italia (perioadă în care a fost campion european şi mondial), apoi a fost selecţionat în echipa Franţei (a participat la mondialele din Argentina în 1978, Spania în 1982, a câştigat Eurocupa în 1984 şi Mexic în 1986 ) şi obţine 3 trofee „Balonul de Aur ”.

Pentru a şti cine va fi următorul preşedinte al FIFA, nu ne rămâne decât să aşteptăm alegerile congresului extraordinar din februarie 2016.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport