Mici coincidenţe / Pedofilul Jeffrey Epstein îşi făcuse testamentul cu două zile înainte să moară

Miliardarul Jeffrey Epstein in Cambridge, Massachusetts, 2004
Miliardarul Jeffrey Epstein in Cambridge, Massachusetts, 2004 (Getty Images)

Cu două zile înaintea morţii sale premature într-o închisoare din Manhattan, infamul pedofil Jeffrey Epstein semnase un testament cu active de peste 577 milioane USD, amănunt dezvăluit de presa americană, care a generat noi teorii conspiraţioniste.

Suma este de asemenea un motiv de întrebări - reprezintă cu aproximativ 18 milioane USD mai mult decât declarase Epstein în urmă cu câteva săptămâni în cadrul proceselor în care a fost inculpat.

Epstein l-a declarat pe fratele său Mark drept unic moştenitor, iar pe avocatul său Darren Indyke şi pe prietenul apropiat Richard Kahn ca executori, potrivit New York Post, care a obţinut o copie a testamentului depus în Virgin Islands.

"Ceea ce este mai neobişnuit este data, faptul că toate acestea au fost făcute cu doar câteva zile înainte de a muri", a declarat sursa anonimă, un avocat familiar cu problema, pentru New York Post. "Probabil ştia că îşi va lua propria viaţă" sau a crezut că "putea fi ucis în închisoare".

În cazul în care celelalte active ale lui Epstein sunt luate în considerare, averea depăşeşte probabil 600 milioane USD.

Câteva dintre aceste bunuri au fost consemnate într-un dosar depus de procurorii din New York luna trecută.

„După ce a consultat agenţii care au examinat lucrurile pe care le avea în seif, Guvernul a aflat că seiful conţinea peste 70.000 USD în numerar”, a menţionat un dosar al procurorilor legat de cererea lui Epstein de cauţiune.

„Seiful conţinea 48 de diamante, cu dimensiuni cuprinse între aproximativ 1 carat şi 2,38 carate, precum şi un inel cu diamante mari.”

Raportul mai menţionează: „În prezent, Guvernul nu ştie dacă pârâtul păstrează depozite similare de numerar şi / sau bijuterii în numeroasele sale proprietăţi sau în alte locaţii. Acest numerar şi diamante ilustrează capacitatea de a părăsi jurisdicţia în orice moment.", citează Daily Mail.

Potrivit lui Ali Watkins (New York Times), Danielle Ivory şi Christina Goldbaum, bogatul pedofil încerca să înşele sistemul până la moarte, care, oficial, a fost cauzată de sinucidere.

Potrivit mărturiilor lui Jeffrey Epstein, deţinutul nr. 76318-054 şi-a urât celula în care era închis. Pedofilul, obişnuit să-şi folosească averea pentru a juca după propriile reguli, a conceput o cale de ieşire - plătind numeroşi avocaţi să viziteze închisoarea pur şi simplu, până la 12 ore pe zi, strategie care îi dădea dreptul de a sta cu ei într-o sală de şedinţe private. Epstein a stat acolo atât de mult timp încât părea adesea plictisit, stând în tăcere cu avocaţii săi. Deseori Epstein şi anturajul său goleau cele două automate de băuturi şi gustări.

Epstein a mituit alţi deţinuţi depunând bani în conturile lor de comisariat, potrivit raportului.

De asemenea, făcea rareori baie şi era nespălat şi neras, potrivit New York Times - cu excepţia fotografiilor luate în ziua în care a murit - în care era ras şi spălat - iar acest lucru a contribuit de asemenea la vehicularea unor noi teorii conspiraţioniste privind un Epstein fals sau o moarte înscenată.

Potrivit rapoartelor oficiale, în noaptea morţii lui Epstein, existau 18 oameni care păzeau Centrul corecţional metropolitan din Manhattan (MCC), care numără aproximativ 750 de deţinuţi. Zece dintre aceştia făceau ore suplimentare şi un post era vacant, conform înregistrărilor.

În unitatea specială unde era ţinut Epstein, 9 Sud, se aflau doi paznici, dintre care unul era un fost ofiţer care se oferise voluntar.

Cei doi paznici trebuiau să-l verifice pe Epstein la fiecare 30 de minute, dar nu au reuşit să facă acest lucru timp de aproximativ trei ore. La un moment dat, paznicii au adormit, potrivit mărturiilor date de doi oficiali ai Biroului închisorilor.

Până a doua zi dimineaţa, Epstein, în vârstă de 66 de ani, era mort. La 6:30 a.m., cel puţin unul dintre paznici l-a descoperit în celula sa fără semne vitale şi arătând albastru la faţă, după ce aparent fusese spânzurat cu cearşafurile din închisoare, a declarat un funcţionar al închisorii şi un oficial al gardienilor, potrivit New York Times.

Odată ce Epstein a fost descoperit, un paznic a activat o alarmă purtată pe corp. Personalul închisorii a tăiat cearşafurile care înconjurau gâtul lui Epstein şi au încercat să acorde ajutor de urgenţă.

Epstein a fost declarat mort o oră mai târziu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe