Mihaela Ilie, trei medalii de bronz la Campionatele Mondiale de haltere

Halterofila română s-a evidenţiat în limitele cat. 64 kg, obţinut bronzul la stilul smuls, aruncat, respectiv total, bilanţul delegaţiei ţării noastre fiind acum de 12 medalii cucerite, 4 de argint şi 8 de bronz.
(Federaţia Română de Haltere/facebook)

Mihaela Ilie a performat frumos, marţi, la Campionatele Mondiale de haltere pentru cadeţi de la Las Vegas (Nevada/SUA), reuşind să cucerească trei medalii de bronz în limitele cat. 64 kg, potrivit site-ului Federaţiei Internaţionale de specialitate (IWF).

Sportiva română a terminat a treia la stilul smuls, cu 84 kg, ea fiind devansată de uzbeca Kumushon Faizulaeva, 93 kg, respectiv Queysi Julissa Rojas Gonzalez (Mexic), 88 kg.

Totodată la stilul aruncat, Mihaelei i-a lipsit şansa ratând ultima încercare la 109 kg care i-ar fi adus medalia de argint, tânăra halterofilă oprindu-se la 106 kg. Podiumul a fost ocupat de Faizulaeva cu 122 kg şi Rojas Gonzalez cu 107 kg.

La total, Faizulaeva a fost prima, cu 215 kg, urmată de Rojas Gonzalez, 195 kg, şi de Ilie, 190 kg.

Delegaţia României la aceasta competiţie a fost formată din cinci sportivi, de antrenorii coordonatori a Centrelor Naţionale Olimpice pentru Pregătirea Juniorilor de la Botoşani şi Bistriţa - Liliana Niculiţă şi Ovidiu Fătu, respectiv arbitrul internaţional Costel Dimofte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport