Mihai Popşoi: Atât timp cât deputaţii se vând ca bostanii, R. Moldova nu va avea viitor

Întâlnirea deputaţilor PDM cu omul lui Dodon la hotelul ”Luna”
Întâlnirea deputaţilor PDM cu omul lui Dodon la hotelul ”Luna” (deschide.md)

În ajunul şedinţei Consiliului Politic al PDM unde se aşteaptă decizii importante legate de viitorul şi de conducerea formaţiunii, membrii marcanţi ai PDM Dumitru Diacov, Vladimir Andronachi, Eugeniu Nichiforciuc şi fostul director al SIS, Vasile Botnari au fost surprinşi de reporterii deschide.md în după-amiaza zilei de duminică la hotelul „Luna” din municipiul Chişinău la o întrevedere cu Alexandru Vâlcu care potrivit sursei citate, ar fi un personaj extrem de influent din anturajul lui Igor Dodon.

În context, referindu-se la imaginile video surprinse, vicepreşedintele Parlamentului Mihai Popşoi a declarat că astfel arată esenţa politicii moldoveneşti într-un minut.

„Afaceristul Nichiforciuc - care a bătut cărările la Moscova în ultimul an, mergând după instrucţiuni şi sponsorizări. Finanţistului Andronache - cel care l-a dus cu maşina pe Plahotniuc prin Transnistria în Odesa în iunie. Securistul Botnari - care a organizat deportarea profesorilor turci şi acum este cercetat penal, fiind la cheremul justiţiei.

Veşnicul Diacov - care a stat la masă cu Lucinschi, Voronin, Plahotniuc şi acum a ajuns să se întreţină cu Nichiforciuc. Cardinalul Vâlcu - figura centrală în spatele tronului. Omul care ţine caznaua personală a lui Dodon”, scrie deputatul PAS pe pagina sa de Facebook întrebându-se retoric ce vor alege deputaţii PDM în şedinţa de luni. „Nichiforciuc şi Andronache au făcut demult alegerea în favoarea banilor. Se vor găsi oare democraţi care vor face alegerea în favoarea oamenilor?”

Important în video-ul publicat de către deschide.md sunt atât maşinile de lux, care costă mai mult decât bugetul anual al unui spital raional, dar şi coloana sonoră din filmul “Brigada”, a adăugat Mihai Popşoi precizând că la asemenea întruniri se decide soarta R. Moldova. După care unii deputaţi din parlament ajung să fie tranzacţionaţi ca legumele la piaţă. „Atât timp cât aleşii poporului se vor vinde ca bostanii, această ţară nu va avea viitor.”