Mihai Şora (100 de ani): Voi fi în Piaţa Universităţii. Asaltul asupra Justiţiei, prin OUG "cu dedicaţie" pentru oligarhi

Deşi a depăşit pragul de 100 de ani, filosoful Mihai Şora va merge în Piaţa Universităţii pentru a apăra "biata democraţie" românească de "asaltul asupra justiţiei" pe care noua putere vrea să-l dea prin ordonanţe de urgenţă "cu dedicaţie" pentru oligarhi.
Mihai Şora
Mihai Şora (Facebook)

Intenţia Guvernului Grindeanu de a opera o serie de modificări controversate în domeniul justiţiei, prin ordonanţe de urgenţă, scoate din nou oamenii în stradă. Printre cei care au anunţat că vor participa la protestul anunţat duminică în Piaţa Universităţii se numără şi filosoful Mihai Şora, în vârstă de 100 de ani.

"Să revenim la elefanţii noştri. În clipa de faţă, nimic nu mi se pare mai periculos pentru biata democraţie românească decât asaltul asupra Justiţiei, prin ordonanţe de urgenţă "cu dedicaţie" pentru oligarhi. Ei pot strecura un elefant sub preş ori după uşă, în pivniţă sau în pod, întotdeauna va rămâne ceva pe dinafară: trompa. Şi – câtă vreme există oameni care văd trompa elefantului, oameni cărora le pasă de ţara lor, de viitorul copiilor lor – nu este totul pierdut. Mâine după-amiază [duminică - n.r.] voi fi în Piaţa Universităţii", a scris Mihai Şora pe pagina sa de Facebook.

Într-o postare ulterioară, filozoful a revenit cu un mesaj pe acelaşi subiect: "Dragii mei, nu mor caii când vor elefanţii. Pe mâine."

Reamintim că protestele de duminică au la bază nemulţumirea cetăţenilor faţă de faptul că, abia instalaţi la putere, PSD şi ALDE au venit cu două proiecte de ordonanţe - care, potrivit presei, doar datorită prezenţei lui Iohannis la şedinţa de guvern de miercurea trecută n-au fost adoptate - prin care corupţii ar urma sa iasă mai repede de după gratii iar Codul Penal ar fi modificat de o manieră considerată inacceptabilă de Parchetul General, DNA, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DIICOT, asociaţiile magistraţilor şi organizaţii ale societăţii civile.

Anterior celor două ordonanţe, coaliţia la putere a stârnit revolta cetăţenilor, anulând încercările de reformă în domeniul Sănătăţii începute de tehnocratul Vlad Voiculescu.