Mii de oameni protestează în Muntenegru împotriva liderilor “corupţi”

Preşedintele Muntenegrului, Milo Djukanovic
Preşedintele Muntenegrului, Milo Djukanovic (Savo Prelevic/AFP/Getty Images)

Mii de persoane au ieşit pe străzile capitalei muntenegrene pentru a cere demisia preşedintelui Milo Djukanovic, precum şi a altor oficiali guvernamentali şi din sectorul judiciar, pe care îi acuză că ignoră corupţia, potrivit RFE/RL.

Protestul de sâmbătă din Podgorica este cel de-al patrulea eveniment de acest gen în tot atâtea săptămâni.

O mulţime de aproximativ 10.000 de persoane a mărşăluit prin centrul capitalei, scandând slogane precum “Milo, hoţul!”

Protestele săptămânale au început după ce un fost aliat cheie al lui Djukanovic l-a acuzat pe acesta şi partidul său de guvernare, Partidul Democrat Socialist (PDS), de corupţie şi acorduri financiare necorespunzătoare.

Djukanovic a negat acuzaţiile şi, în schimb, autorităţile l-au acuzat pe fostul bancher Dusko Knežević de spălare de bani şi fraudă.

Knežević a fugit din ţară.

Djukanovic şi partidul său au condus Muntenegru timp de câteva decenii.

El a condus ţara spre independenţa de Serbia în 2006 şi a sfidat Rusia când s-a alăturat alianţei militare vestice NATO în 2017.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe