Mii de piloţi de avioane din întreaga lume au raportat că au văzut OZN-uri

Capitanul Jim Courant, pilot la o companie aeriană, ia cuvântul în 3 mai 2013 în cadrul Citizen Hearing on Disclosure, un forum lung de o săptămână desfăşurat la Clubul Naţional de Presă în faţa a 6 membri ai Congresului şi ce a abordat tema OZN-urilor şi a întâlnirilor cu forme de viaţă extraterestre.
Capitanul Jim Courant, pilot la o companie aeriană, ia cuvântul în 3 mai 2013 în cadrul Citizen Hearing on Disclosure, un forum lung de o săptămână desfăşurat la Clubul Naţional de Presă în faţa a 6 membri ai Congresului şi ce a abordat tema OZN-urilor şi a întâlnirilor cu forme de viaţă extraterestre. (Shar Adams / The Epoch Times)

WASHINGTON – Mii de piloţi de avioane văd obiecte zburătoare neidentificate dar puţini le raportează deoarece nu vor să fie ridiculizaţi.

Conform Centrului Naţional al Aviaţiei pentru Raportarea Fenomenelor Anormale (CNARFA) există peste 3.500 de observări documentate de ‘fenomene aeriene neidentificate’ de către piloţi militari, comerciali şi civili. Dar căpitanul Jim Courant, un pilot comercial aflat în această meserie de peste 31 de ani, spune că există mult mai multe cazuri decât cele raportate.

“Este aproape uimitor cât de mulţi oameni cunosc acest subiect”, a spus el, luând cuvântul în cadrul forumului Citizens Hearing on Disclosure la Clubul Naţional pentru Presă din Washington D.C., în 3 mai 2013.

Courant a cercetat şi studiat fenomenul OZN-urilor de mulţi ani. El a colecţionat peste 3.000 de cărţi despre OZN-uri şi extratereştrii şi a găzduit o serie televizată pe această temă, intitulată “Noi Perspective”, care a rulat timp de 3 ani.

El încă zboară pentru o linie aeriană comercială şi datorită apariţiilor sale televizate a devenit cunoscut ca o autoritate în domeniul întâlnirilor cu OZN-uri şi a vieţii extraterestre. El a fost contactat, şi încă este, de mulţi piloţi comerciali şi militari care sunt fericiţi să discute în privat despre întâlnirile lor cu OZN-uri dar nu doresc să le discute public, temându-se de ridiculizare şi în unele cazuri să nu întâmpine anumite probleme.

“[Acestor piloţi] le este frică” nu atât în legătură cu statutul lor sau beneficiile lor de pensionare, ci “le este frică mai mult pentru familiile lor”, a spus Courant.

El a descris experienţa unui pilot care a zburat cu un 747 deasupra Pacificului în anul 1980, când a întâlnit un OZN în faţa sa.

“Nu o să vă vină să credeţi ce am văzut”, a spus pilotul, conform lui Courant. “Acest obiect era mai mare decât un 747.”

Courant a declarat că pilotul i-a spus că, atunci când a ajuns la destinaţia sa în Japonia, “a fost chestionat şi i s-a spus să nu mai vorbească despre asta niciodată.”

Courant a spus forumului despre propria sa întâlnire cu un OZN. În 1995, el zbura în apropiere de Albuquerque, New Mexico, când el şi copilotul său au văzut o formă ovală de culoare albastru-verde ce se apropia de avion dinspre stânga. “Într-o clipită, obiectul s-a înălţat brusc la un unghi de 45 de grade”, a spus el forumului.

Alţi patru piloţi au raportat turnului de control pentru traficul aerian că au văzut de asemenea acel obiect.

“Un pilot a spus că trebuie să fi fost un meteorit”, şi-a amintit Courant, adăugând că i-a spus pilotului: “De când un meteorit merge înapoi?”

Când a fost întrebat de reacţia copilotului său, într-o conversaţie telefonică avută după forum, Courant a spus: “El a refuzat să discute despre subiect şi nu a mai zburat niciodată cu mine.”

Courant a spus că piloţii au raportat observarea unei varietăţi de nave ce apăreau brusc şi se deplasau cu viteze imposibile pentru tehnologia prezentă. Rapoartele includ nave sub formă de ţigară, triunghiulară şi unele ce aveau mărimea unui portavion sau chiar mai mari.

El spune că piloţii companiilor aeriene sunt “foarte serioşi în profesia lor” şi nu prea sunt înclinaţi să exagereze.

Website-ul CNARFA, co-înfiinţat în 1999 de dr. Richard F. Haines, un specialist recunoscut în OZN-uri şi fost savant şef la Centrul Ames pentru Cercetare din cadrul NASA, a fost eficient în documentarea apariţiilor, dar Courant spune că trebuie făcut mai mult.

Apariţiile de OZN-uri sunt doar “vârful iceberg-ului” în termeni a ceea ce a fost experimentat sau a ceea ce este ştiut despre extratereştri, a spus el.

“Există anumite lucruri asupra cărora am fost secretos, dar nu pot să le discut acum aici”, a spus el forumului.

Courant a spus că este timpul că guvernul american să fie transparent în privinţa a ceea ce agenţiile sau au documentat şi aflat de-a lungul deceniilor despre viaţa extraterestră.

Piloţii companiilor aeriene ştiu ceea ce au văzut, a spus el, şi ar trebui să fie capabili să discute despre asta fara teama de a fi ridiculizaţi.