Mike Pompeo - Qassem Soleimani nu se afla la Bagdad în misiune diplomatică

Secretarul de stat american, Mike Pompeo
Secretarul de stat american, Mike Pompeo (Joe Raedle/Getty Images)

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat, marţi, că atacurile planificate de comandantul militar iranian Qassem Soleimani, ucis într-un atac cu drone săptămâna trecută, „urmau să conducă la moartea multor americani”.

Pompeo a făcut comentariul la o conferinţă de presă în care a fost întrebat în mod repetat dacă iranienii au planificat atacuri „iminente”, termen pe care l-a folosit vineri, în ziua în care Soleimani a fost ucis în Irak.

„Există vreun indiciu care să demonstreze că a existat o cât de mică posibilitate ca acest bun gentleman, acest diplomat - Qassem Soleimani - să fi mers la Bagdad pentru a conduce o misiune de pace?”, A spus el. „Ştim că nu a fost cazul”.

Pompeo îl consideră pe Soleimani responsabil de un atac cu rachete din Irak, care a avut loc pe 27 decembrie, în care a fost ucis un antreprenor civil american.

„El continua campania teroristă în regiune. Ştim ce s-a întâmplat ... în decembrie, ducând în cele din urmă la moartea unui american. Deci, dacă veţi căuta atacuri iminente, puteţi examina zilele premergătoare atacului împotriva lui Soleimani ”, a spus Pompeo.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe