Miliardarii îşi ţin banii în numerar

Acuzând instabilitatea şi nesiguranţa de pe pieţele globale, peste 2.400 dintre miliardarii lumii îşi păstrează o bună parte din banii lor în numerar.
(Captură Foto)

Miliardarii lumii păstrează peste 1,7 trilioane de dolari în numerar – cea mai mare cantitate de când o companie a început să înregistreze acest „fenomen” în 2010, conform CNBC.

Din cauza a ceea ce ei percep a fi riscuri tot mai mari în economie şi lume, cei 2.473 de miliardari ai lumii păstrează 22,2% din veniturile lor nete totale în numerar, conform Wealth-X Billionaire Census.

Grupul a beneficiat de asemenea de pe urma recentei amplificări a aşa-ziselor cazuri de lichidităţi generate de achiziţii şi fuziuni corporatiste. Împreună, stocul în numerar al acestor miliardari este în prezent aproximativ de mărimea PIB-ului Braziliei.

Descoperirile celor de la Wealth-X Billionaire Census sunt similare concluziilor unor sondaje recente. Un studiu publicat luna trecută de UBS a precizat că americanii bogaţi păstrează aproximativ 20% din portofoliile lor în numerar. Un număr tot mai mare de miliardari iau în considerare reducerea expunerii lor la pieţe din cauza incertitudinilor cu privire la alegerile prezidenţiale, a mai susţinut UBS.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie