Militarii sosiţi la Spitalul Suceava, despre doctorii de acolo: Sunt răsfăţaţi şi total nepregătiţi

Spitalul Judeţean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava
Spitalul Judeţean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava (Screenshot)

Noua echipă de conducere a Spitalului Judeţean Suceava compusă în întregime din cadre militare încearcă să impună circuite epidemiologice pentru a limita riscul de contaminare în cadrul unităţii spitaliceşti devenită un real focar de infecţie Covid-19, informează protv. Astfel, personalul medical a primit noi instrucţiuni în acest sens, dar secretarul de stat Ionel Oprea, cel care coordonează operaţiunea, afirmă despre doctorii de acolo că sunt „răsfăţaţi şi total nepregătiţi”.

”Nu înţeleg nişte precepte epidemiologice clare, îmi pare rău pentru dânşii. Au fost nişte răsfăţaţi. Aşa se întâmplă în spitalele noastre când echipa managerială este nemedicală şi îi lasă pe medici în lumea lor, administraţia se ocupă de obiectivele lor”, a declarat secretarul de stat Ionel Oprea potrivit sursei citate.

Acesta a relatat faptul că s-a lovit de refuzul unor medici de a purta echipamentul de protecţie şi că unele cadre pur şi simplu nu înţeleg cu ce se confruntă.

Noul manager al spitalului, medicul colonel Daniel Derioiu, a precizat la rândul său că a fost nevoit să instruiască personalul medical cu privire la purtarea echipamentului de protecţie.

“Am făcut instrucţia personalului medical despre purtarea echipamentului de protecţie, degeaba avem echipamente bune dacă nu ştim să le purtăm, suntem foarte vulnerabili la contaminare”, a declarat Daniel Derioiu.

În situaţia dată, militarii au stabilit că, de acum, cine pătrunde în spital fără echipament de protecţie se alege cu dosar penal.

”Trebuie să fim tranşanţi şi să nu facem excepţii. O excepţie înseamnă risc şi ajungem iar de unde am pornit”, a avertizat secretarul de stat Ionel Oprea.

Sursa citată precizează că, noaptea trecută, curtea spitalului a fost dezinfectată.

Echipa managerială militară a spitalului a decis că medicii sănătoşi vor fi cazaţi în campusul universitar din Suceava, pentru a evita contactul cu familia. De cealaltă parte, doctorii acuză că nu există condiţii. Stau mai mulţi în cameră, iar toaletele sunt la comun - iar asta înseamnă risc de contaminare.

Acestea sunt doar o parte din problemele cu care se confruntă noua echipă managerială a Spitalului Judeţean Suceava şi pe care va trebui să le rezolve până luni - termenul primit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură