Minge de foc pe cerul Scoţiei uimeşte experţii (video)

Cerul Scotiei a fost luminat puternic luni noaptea de o minge ciudată de foc şi speculaţiile abundă pe Internet cu privire la potenţiala sursă.
Explozia unui meteorit deasupra regiunii Celiabinsk, Rusia.
Explozia unui meteorit deasupra regiunii Celiabinsk, Rusia. (OLEG KARGOPOLOV / AFP / Getty Images)

Poliţia din Scoţia a fost inundată luni noaptea de apeluri telefonice din partea unor oameni care au văzut o “minge de foc” pe cer.

Conform Mail Online, mingea de foc a avut nuanţe de verde, albastru şi alb. Un sunet puternic a însoţit explozia de lumină. Scena a fost filmată de mai mulţi şoferi cu ajutorul camerelor de bord.

Experţii consideră că a fost vorba probabil de un meteorit, dar acea teorie nu a fost dovedită. Fenomenele meteo au fost excluse.

Alte teorii sugerează că ar putea să fi fost vorba de un boom sonic produs de un avion sau o rachetă a unui satelit, dar Ministerul britanic al Apărării a declarat că nu a primit niciun raport cu privire la existenţa unor avioane în zonă care să fi avut proleme în acele momente.

Cu doi ani în urmă, un meteorit a explodat în Celiabinsk, Rusia, provocând pagube pe o rază de 80 km. Savanţii au declarat că explozia a fost de 30 de ori mai luminoasă decât soarele şi de 40 de ori mai puternică decât bomba atomică de la Hiroshima.