Ministerul lui Tobă, chemat în judecată. Emilia Şercan acuză Tribunalul Bucureşti de tergiversare

Tribunalul Bucureşti nu i-a dat termen de judecată nici până azi jurnalistei Emilia Şercan, in procesul pe care îl care cu MAI pentru că a refuzat să-i răspundă unor întrebări sensibile legate de ministrul Petre Tobă, deşi au trecut patru luni de la depunerea acţiunii.
Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Jurnalista Emilia Şercan a dat în judecată Ministerul de Interne pentru că a refuzat să-i răspundă la o serie de informaţii "sensibile" despre colegii ministrului Petre Tobă, însă lucrurile se mişcă dubios de greu. Deşi au trecut patru luni de la deschiderea acţiunii, instanţa nu a fixat încă un termen de judecată.

"În luna februarie am dat în judecată Ministerul de Interne pentru că a refuzat să îmi răspundă la o solicitare formulată în baza Legii accesului la informaţiile de interes public. Prin acea solicitare ceream informaţii sensibile, dureroase pentru colegii domnului academician plagiator Petre Apud Tobă, dacă mă înţelegeţi.

Toate bune, dar mai puţin frumoase, pentru că Tribunalul Bucureşti nu a fixat nici până acum termen, deşi au trecut patru luni. Ca să nu mai amintesc despre întârzierile cu care au fost trimise actele între Tribunal şi MAI, apoi între Tribunal, MAI şi mine", a scris miercuri, pe contul său de Facebook, Emilia Şercan.

Potrivit jurnalistei, răspunsul său la întâmpinarea formulată de MAI la cererea de chemare în judecată l-a trimis acum fix trei săptămâni şi cu toate astea termenul nu a fost fixat.

"În exact aceeaşi zi am trimis la Tribunalul Bucureşti şi răspunsul la întâmpinarea în primul proces cu ASSN (Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale - n.r.), iar acolo mi s-a fixat termen de acum două săptămâni. Cam asta este treaba cu termenele de judecată pentru un proces care, teoretic, nu ar fi trebuit să aibă loc dacă domnul academician plagiator Petre Apud Tobă ar fi respectat legea", a adăugat Emilia Şercan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne