Ministerul rus al Apărării dezvăluie o nouă armă laser

Soldaţi ruşi
Soldaţi ruşi (Getty Images)

Ministerul rus al Apărării a dezvăluit un nou sistem de arme laser, cel mai recent dintr-o serie de sisteme ofensive avansate pe care Kremlinul a promis că le va dezvolta, potrivit RFE/RL.

Un material video publicat miercuri pe contul de Twitter al ministerului a arătat cum noul sistem Peresvet este scos dintr-un hangar şi pus la vedere.

În discursul privind Starea Naţiuni susţinut în 1 martie preşedintele rus Vladimir Putin a prezentat o serie de arme avansate despre care a afirmat că sunt dezvoltate de armata ţării.

Armele au inclus şi sistemul laser, precum şi o dronă submarină cu propulsie nucleară şi o rachetă de croazieră cu propulsie nucleară.

“Am realizat un progres semnificativ în privinţa armelor laser. Nu mai este vorba doar de un concept sau un plan. Nici măcar nu ne mai aflăm în primele etape de producţie. Începând de anul trecut, trupele noastre au fost echipate cu arme laser”, a declarat Putin la acea vreme.

Totuşi, nu se ştie cât de operaţional este noul sistem laser.

Diverse rapoarte publicate în luna august în presa americană, citând serviciile de informaţii ale SUA, au precizat că racheta cu propulsie nucleară rusească s-a prăbuşit în timpul unui test de zbor în Marea Barents şi Moscova încerca să o recupereze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe