Ministrul Afacerilor Externe, Natalia Gherman, a efectuat, în perioada 29-30 iulie 2013, o vizită oficială la Berlin

(Epoch Times)

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a efectuat, în perioada 29-30 iulie 2013, o vizită oficială la Berlin, la invitaţia omologului german, Guido Westerwelle. Potrivit serviciului depresă al Ministerului de Externe, în cadrul întrevederii cu şeful diplomaţiei germane au fost discutate aspecte ce ţin de dezvoltarea relaţiilor bilaterale moldo-germane şi avansarea dialogului RM-UE.

În contextul eforturilor Republicii Moldova de a accelera procesul de integrare europeană, vicepremierul Natalia Gherman a accentuat că printre priorităţile ţării se numără impulsionarea reformei în domeniul justiţiei şi afacerilor interne, îmbunătăţirea climatului de afaceri şi investiţional, precum şi crearea locurilor de muncă pentru cetăţenii moldoveni.

La rândul său, Guido Westerwelle a asigurat că Germania va susţine şi în continuare cursul european al RM, exprimându-şi încrederea că succesele atinse de Moldova în parcursul său european, urmează a fi confirmate, fără orice dubiu, în cadrul Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius.

Un alt subiect important pe agenda discuţiilor celor doi miniştri l-a constituit asigurarea securităţii în regiune, inclusiv aspectele dialogului politic privind reglementarea conflictului transnistrean. De asemenea, în cadrul vizitei, ministrul Natalia Gherman a avut întrevederi cu înalţi oficiali ai Cancelariei federale, în cadrul cărora a fost abordată tematica integrării europene a Republicii Moldova, relaţiile bilaterale moldo-germane şi aspecte ce ţin de asigurarea securităţii în regiune.

Germania este una din ţările UE care susţine plenar procesul de integrare a RM în UE. În august 2012, la Chişinău, s-a aflat în vizită oficială cancelarul german Angela Merkel care a lăudat progresele reformelor din Republica Moldova, spunând că ţara are "o perspectivă europeană", iar Berlinul doreşte ca guvernarea de la Chişinău să continue reformele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe