Ministrul Afacerilor Interne din Australia se auto-denunţă pentru o infracţiune în trafic


Ministrul de Interne din Australia, Troy Grant
Ministrul de Interne din Australia, Troy Grant (Twitter)

Politicianul plăteşte o amendă de peste 200 de euro pentru a da exemplu.

Ministrul Afacerilor Interne din Australia s-a prezentat marţi, 21 martie a.c., la o secţie de poliţie să se auto-denunţe şi să plătească o amendă de 325 de dolari australieni (233 euro) pentru comiterea unei infracţiuni în trafic. Fapta ministrului Troy Grant a fost utilizarea telefonului mobil în timpul condusului şi a comis-o deoarece a fotografiat o maşină în care se afla o oaie care călătorea înghesuită în spate.

„În drum spre casă, oprit din cauza lucrărilor din Newell, iată că văd acest lucru. O oaie în partea din spate a unei maşini la o plimbare de sâmbătă!”, a scris ministrul lângă imaginea pe care a publicat-o, atunci când a ajuns acasă, sâmbăta trecută, pe contul său de Twitter.

Fotografia şi comentariul nu au provocat agitaţie şi a primit doar două „îmi place” şi o distribuire. Dar cineva l-a avertizat că a comis o infracţiune prin utilizarea telefonului mobil în maşină, conform celor relatate de BBC. În Australia, se poate utiliza telefonul în maşină doar cu un dispozitiv de tip hands free (mâini libere).

Ministrul a făcut fotografia în timp ce era blocat de lucrările în curs, pe drumul de întoarcere acasă, şi nu a pus în pericol viaţa nimănui. Cu toate acestea, el a decis să-şi asume responsabilitatea că a comis o infracţiune. „Nu mi-am dat seama că ceea ce făceam încălca legea”, a declarat marţi Troy Grant. „Aceasta este o lecţie pentru mine şi sper să fie un exemplu şi o lecţie pentru comunitate. Aceasta va servi drept un memento important. Nimeni nu este mai presus de lege, chiar dacă este ministru de interne”, a adăugat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură