Ministrul de Interne: Referendumul din 2012 a costat foarte mult. Sunt alte priorităţi acum

Noul ministru de Interne, Carmen Daniela Dan, nu pare prea încântată de decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a demara procedurile pentru organizarea unui referendum pe tema graţierii şi amnistiei.
Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan.
Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan. (Epoch Times România)

În acest moment, organizarea unui referendum nu reprezintă o prioritate pentru statul român, a declarat marţi, la Alexandria, ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan, în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis tocmai a declanşat procedurile în acest sens, tema vizată fiind amnistia şi graţierea.

Întrebată de presă dacă în prezent s-a făcut un calcul estimativ cu privire la costul unui referendum, Carmen Dan a replicat, potrivit Agerpres:

"Referendumul din 2012 a costat foarte mult. Din punctul meu de vedere sunt alte priorităţi, este o analiză pe care trebuie să o facă mai mulţi factori şi avem în momentul acesta, zic eu, prioritate, să aplicăm măsurile pe care noi ni le-am asumat prin programul de guvernare, dar este o situaţie care trebuie analizată".

Trebuie menţionat că, pe lângă referendum pe tema amnistiei şi graţierii al lui Iohannis, şi Liviu Dragnea a anunţat că PSD intenţionează să organizeze la rândul său două referendumuri în primăvară - unul pe tema familiei tradiţionale şi unul pe tema eliminării imunităţii, inclusiv pentru preşedintele ţării.