Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu: "Orice evaluare evaluează subiectele..."

Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu (Epoch Times România)

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a fost întrebată la emisiunea Tema Zilei de la TVR, dacă în opinia sa, examenul de Bacalaureat reflectă pe deplin cunoştinţele pe care elevul le-a acumulat în decursul anilor de liceu.

În acest context, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a răspuns că "orice evaluare evaluează subiectele pe care examenul le presupune în evaluarea respectivă. Sigur reflectă programa şcolară, fără îndoială, pentru că subiectele au fost din programele şcolare pe diferite tipuri şi profile de învăţământ".

"Ce fac cu aceste cunoştinţe, asta fără îndoială este o întrebare la care cred că mai trebuie să lucrăm pentru că eu mi-aduc aminte, că studentă fiind, chiar la ora de discipline dificile, matematica superioară pe care o face Politehnica pentru orice facultate, profesorul meu de matematică ne spunea la ce folosim fiecare dintre lucrurile pe care le învăţam. Şi de aceea îndreptarea modalităţii de predare şi către utilitatea acelor cunoştinţe cred că ar face şi lecţia mai atractivă şi deopotrivă elevii ar înţelege de ce trebuie să înveţe, la ce le sunt utile cunoştinţele", a mai adăugat Andronescu.

Ministrul a mai precizat că ar fi nevoie de o diferenţiere şi mai mare a examenului de Bacalaureat, “pe tipuri de clase” şi chiar despre cum ar trebui “să gândim la abordarea unui curricullum diferenţiat”.

Reamintim că în acest an, doar 86.794 de elevi din circa 136.000 înscrişi au reuşit să promoveze Bacalaureatul, după cum reiese din datele oficiale publicate de Ministerul Educaţiei.

Calculat la numărul celor înscrişi la examen, procentul celor promovaţi a fost de 67,2%. Este cel mai slab procent din ultimii 4 ani, informează edupedu.ro, precizând totodată că ministerul calculează rata de promovare prin raportare la numărul celor prezenţi.

Concret, din 136.087 de candidaţi din toate promoţiile (116.316 candidaţi din promoţia curentă, respectiv 19.771 de candidaţi din promoţiile anterioare), 86.794 au luat peste media 6, aşa cum prevede metodologia.

Articolul integral aici.