Ministrul Petre Tobă, acuzat de plagiat. Cioloş: "Vreau să văd în ce măsură aceste lucruri se confirmă"

Numele lui Petre Tobă, noul ministrul de Interne al României, a intrat pe o listă neagră a înalţilor oficiali suspectaţi că şi-au plagiat tezele de doctorat. Cum răspunde Dacian Cioloş?
Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş. (Epoch Times)

"Nu ştiu detalii, ştiu ce mi-a spus dânsul, ştiu opinia şi poziţia dânsului (a lui Petre Tobă). Am cerut şi domnului ministru al Educaţiei, Adrian Curaj, să vină cu o analiză cât mai repede în urma consultării Comisiei de Etică, care are această responsabilitate, şi vreau să am o claritate cât mai obiectivă, nu să mă bazez pe ce îmi spune unul sau altul înainte de a-mi exprima un punct de vedere în calitate de prim-ministru.

Un lucru este foarte clar: criteriul de integritate rămâne un criteriu esenţial şi prioritar peste care nu o să treacă nici prim-ministrul. Mi-am asumat integritatea şi va rămâne acest obiectiv un obiectiv prioritar, dar nu pot să judec un om până când nu am elementele obiective. Domnul Tobă are versiunea dânsului şi vreau să văd în ce măsură aceste lucruri se confirmă sau se infirmă", a declarat, joi seară, premierul Dacian Cioloş, la Realitatea Tv, citat de Agerpres.

Peste 250 din totalul de 390 de pagini ale tezei cu care el a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii sunt copiate ad litteram din lucrări de specialitate sau din referate postate pe internet, fără utilizarea ghilimelelor şi fără a respecta normele naţionale şi internaţionale de citare în opere ştiinţifice, a dezvăluit joi jurnalista Emilia Şercan, într-o investigaţie publicată pe site-ul pressone.ro.

Ministrul Petre Tobă a respins categoric acuzaţiile de plagiat şi a solicitat Consiliului Naţional de Etică din cadrul Ministerului Educaţiei, instituţie care l-a "albit" deja pe Victor Ponta şi pe Gabriel Oprea, să-i analizeze lucrarea de doctorat şi să dea un verdict în acest caz.

Pentru a citi integral investigaţia Emiliei Şercan intraţi aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne