Miracole de Crăciun

Miracole
Miracole (Facebook)

Într-o lume în care speranţa pare că a dispărut pentru mulţi, există şi lucruri care ne duc cu gândul la miracole. Cu toţii avem în minte expresia „de Crăciun, dorinţele se îndeplinesc”. Poate că relatările de mai jos unii le-ar numi simple întâmplări sau coincidenţe, dar cu siguranţă protagoniştii lor le numesc MIRACOLE.

1. O femeie oarbă şi-a recăpătat vederea din senin după 13 ani.

Ulla Sjoo, în vârstă de 71 de ani din Suedia, şi-a recăpătat vederea chiar de Crăciun. Ea îşi pierduse vederea în urmă cu 13 ani, după ce suferise un atac de cord. Şi-a dat seama că se întâmplă ceva miraculos când a început să întrezărească candelabrul din sufragerie, pe care nu îl avea înainte de a-şi pierde vederea.

„Am crezut că visez sau că am ajuns în Rai. Totul părea ireal. Locuiam în acea casă de nouă ani şi nu văzusem niciodată acel candelabru. Nu pot să explic sentimentul pe care l-am avut atunci", a povestit bătrâna.

2. Moş Crăciun Mark

Mark Leonard joacă în fiecare an rolul lui Moş Crăciun într-un Mall din oraşul lui, Wisconsin.

Un băieţel, ca mulţi alţii, s-a urcat pe genunchii Moşului Mark, iar în mână, puştiul avea fotografia unei fetiţe. El i-a povestit lui Moş Crăciun cu lacrimi în ochi că fetiţa este surioara lui, internată acum în spital. Bunica care îl însoţea a confirmat povestea şi i-a spus că Sarah, fetiţa din poză, nu va mai prinde Crăciunul în viaţă. Micuţa era bolnavă de leucemie, iar medicii erau foarte rezervaţi în privinţa şanselor ei de viaţă.

Impresionat de povestea tristă a familiei, la sfârşitul programului Mark nu şi-a mai dat jos costumul de Moş, ci s-a dus direct la spital. În salonul în care se afla Sarah, abia se vedea umbra unui copil, conectat la perfuzii şi aparate de monitorizare.

Jucându-şi rolul de Moş Crăciun, Mark a râs în stilul specific al acestuia, iar fetiţa s-a trezit şi i-a sărit acestuia în braţe, deşi avea nenumărate ace care îi înţepau mânuţele. Sarah i-a povestit că a fost cuminte tot anul, că nu şi-a supărat părinţii şi că ar vrea câteva jucării noi de Crăciun.

Întreaga familie, împreună cu Mark s-au rugat pentru Sarah, iar „Moşul”, în cele din urmă, a plecat din salon fără să ştie ce se va mai întâmpla cu fetiţa bolnavă de leucemie în fază terminală.

Un an mai târziu, o fetiţă zglobie şi sănătoasă i se agăţa lui Mark de genunchi, îmbrăcat ca de obicei în această perioadă, în costumul lui de Moş Crăciun. El imediat a recunoscut în vesela puştoaică pe Sarah.

3. Fetiţa care a scăpat teafără dintr-un accident de maşină

O fetiţă de un an din Rusia a supravieţuit miraculos după ce maşina părinţilor săi a fost implicată într-un accident de circulaţie pe o autostradă din Rusia. Aceştia au încercat o depăşire şi apoi maşina a intrat în derapaj, izbindu-se cu partea din spate de un tir aflat pe contrasens.

Fetiţa este aruncată pe şosea, moment în care un al doilea tir trece razant pe lângă ea, riscând să o ucidă. Din fericire, fetiţa a scăpat cu viaţă şi a fost dusă la spital.

Întâmplarea a avut loc în preajma Crăciunului.

4. Mămica care a înviat din morţi, împreună cu fiul ei nou născut

Tracy Hermanstorfer, o femeie ]n vârstă de 33 de ani, era însărcinată în nouă luni şi aştepta cu nerăbdare să-şi ţină copilul în braţe. Internată în spital, dintr-un motiv pe care nimeni nu şi l-a putut explica, inima viitoarei mămici s-a oprit. De urgenţă medicii i-au făcut operaţie de cezariană, sperând să salveze măcar copilul. Din păcate şi acesta s-a născut mort. Nepunticioşi, doctorii au anunţat familia lui Tracy de cele întâmplate când, din senin, copilul a început să plângă. În acelaşi timp, mama lui a deschis ochii şi s-a trezit, ca şi cum nimic nu s-ar întâmplat.

Uimiţi, medicii s-au grăbit să ofere primul ajutor, dar, atât mama, cât şi copilaşul, erau perfect sănătoşi, deşi trecuseră minute bune de când medici declaraseră decesul lor.

Nici până în ziua de astăzi, medicii nu au putut găsi o explicaţie pentru cele întâmplate în maternitatea spitalului din Colorado în Ajunul Crăciunului.

"Cineva a avut grijă de noi. Am avut parte de propriul nostru miracol de Crăciun", a mărturisit Tracy, la ieşirea din spital.

5. S-a trezit din morţi chiar înainte de a fi deconectat de la aparate

Sam Shmid, un student în vârstă de 21 de ani din statul american Arizona, a fost victima unui accident rutier grav. Tânărul suferise leziuni grave ale creierului, iar două luni mai târziu medicii şi familia se pregăteau să-l deconecteze de la aparate, fiind convinşi că activitatea lui cerebrală este nulă. Familia tânărului fusese de acord să semneze un act prin care să doneze organele tânărului. Însă în momentul în care medicii se pregăteau să-l deconecteze de la aparate, un lucru uimitor s-a întâmplat: ca prin minune, Sam s-a trezit.

"Şansele de recuperare erau minime. Nu există nicio îndoială în acest sens. Cu cât mai mult timp pacientul se află în comă profundă, fără nicio reacţie a pupilelor, cu atât mai mică este probabilitatea ca acesta să-şi revină. Dar în medicină mai au loc şi excepţii, iar el, din fericire, a fost una dintre acestea", a relatat neurochirurgul Robert Spetzler, cel care s-a ocupat de acest caz.