Mircea Geoană: ICR trebuie să se aşeze pe un drum mai puţin controversat

Mircea Geoană
Mircea Geoană (Epoch Times România)

Mircea Geoană, preşedintele Comisiei de Politică Externă din Senat, a declarat marţi, la audierea candidaţilor pentru vicepreşedinţia ICR, că este necesar ca instituţia să-şi "găsească cadenţa" şi să se reaşeze pe un "drum mai puţin controversat".

"Eu mi-aş dori ca odată cu o întâlnire pe care o vom avea cu dl Andrei Marga şi cu cei doi vicepreşedinţi să avem o discuţie mai aplicată cu privire la reaşezarea ICR pe un drum mai puţin controversat. Avem nevoie de ICR. Este important că această instituţie să-şi găsească cadenţa cât mai repede, este nevoie de un export de valoare şi cultură", a subliniat Mircea Geoană.

Radu F.Alexandru, secretarul Comisiei de Cultură, a precizat că "în timpul cel mai scurt, în funcţie şi de agenda lui Andrei Marga, poate chiar săptămâna viitoare, să avem o întâlnire cu conducerea ICR".

Comisiile reunite de Cultură şi Externe din Senat îi audiază la această oră pe candidaţii la două funcţii de vicepreşedinte al ICR, Horia Răzvan Gârbea (propus de USL) şi Vladimir Simon (susţinut de PDL). După audiere, cei doi vor fi aprobaţi în plenul Senatului.

Andrei Marga a fost numit de Senat la 11 septembrie în funcţia de preşedinte al ICR, fără să treacă prin audierile din comisiile de resort.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne