Mircea Ionescu Quintus propune o vârstă minimă pentru accederea în Parlament

Mircea Ionescu Quintus, PNL
Mircea Ionescu Quintus, PNL (Epoch Times România)

Una dintre problemele Parlamentului este că e plin de oameni foarte tineri, fără experienţă, a declarat seniorul Partidului Naţional Liberal, Mircea Ionescu Quintus, pentru RFI, în contextul în care liderii PSD şi PNL au anunţat că vor lucra la un plan comun de recredibilizare a Parlamentului.

"Oamenii ăştia nu s-au aşezat bine în viaţă şi urmează să stabilească viaţa altora", a afirmat seniorul liberal, declarându-se întristat de imaginea Parlamentului actual:

"Sunt întristat în ce stadiu coborât ne-am aşezat prin ceea ce ar trebui să facă Parlamentul şi parlamentarii (...). Din nefericire, mulţi dintre ei sunt nepricepuţi. Am fost 12 ani, trei mandate la rând parlamentar, eu ştiu ce mare răspundere are un parlamentar, când este vorba să discute şi în comisii şi în plen o lege. Pentru asta, însă, trebuie să ai un minimum de experienţă de viaţă, un minimum de experienţă juridică şi pe cât se poate, pricepere economică. Din nefericire, sunt foarte tineri. Oamenii ăştia nu s-au aşezat bine în viaţă şi urmează să stabilească viaţa altora", a declarat Quintus pentru RFI.

În opinia seniorului liberal, ar trebui să stabilită o vârstă minimă, fără să încalci dreptul de a fi ales, atât pentru Senat, cât şi pentru Camera Deputaţilor, "o vârstă care să garanteze mai multă pricepere" şi experienţă nu numai de legislaţie şi de alte lucruri, experienţă de viaţă şi de răspundere.

Această vârstă minimă pentru accederea în Parlament, sau cel puţin la Senat, ar trebui să fie de 30 de ani, consideră liberalul:

"Eu mă gândesc la 30 de ani. Până atunci, omul are posibilitatea să-şi facă studii superioare, să se însoare, că şi asta e o treabă, sunt unii care au şi uitat de pe unde vin", a declarat Quintus.

"Va trebui noi, partidele, să cumpănim foarte bine şi să uităm de rudenii, de prietenii şi de interese şi să trimitem în Parlament oameni care într-adevăr să-şi poată face datoriaa mai adăugat seniorul liberal.

În ceea ce priveşte recredibilizarea Parlamentului, obiectiv enunţat atât de Dragnea cât şi de Gorghiu, Mircea Ionescu Quintus a declarat că un prim pas ar fi obligativitatea participării la şedinţe.

"Asta am încercat eu să fac, n-a mers pe vremea aia, dar în momentul în care lipseşte, îl amendezi, îi opreşti indemnizaţia de şedinţă şi dacă se repetă, cu amenzi. Disciplină, disciplină!", a răspuns seniorul liberal.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.