Mircea Lucescu instalat oficial pe banca tehnică a formaţiei Dinamo Kiev! Acesta a efectuat deja primul antrenament (video)

În vârstă de 75 de ani, antrenorul român Mircea Lucescu a încheiat un nou contract pe doi ani, cu opţiune pentru un sezon suplimentar, cu echipa ucraineană de fotbal Dinamo Kiev: 'Normal că am emoţii, nu e pentru oricine să facă un astfel de pas pe care l-am făcut eu.. Mă simt în stare în momentul de faţă să muncesc, să fiu pe teren.. Sper ca şi sănătatea să mă ajute'.
Antrenorul român Mircea Lucescu.
Antrenorul român Mircea Lucescu. (FC Dynamo Kyiv/facebook)

Antrenorul român Mircea Lucescu (75 de ani) este începând de joi conducătorul principal de joc al formaţiei Dinamo Kiev, acesta fiind prezentat oficial în noua sa postură în cadrul unui conferinţe de presă organizată la Stadionul Olimpic din capitala Ucrainei.

''Normal că am emoţii, nu e pentru oricine să facă un astfel de pas pe care l-am făcut eu. Am simţit nevoia să răspund pozitiv preşedintelui clubului Dinamo Kiev când m-a chemat, era o chestie care nu putea fi refuzată. Mă simt în stare în momentul de faţă să muncesc, să fiu pe teren, nu să stau în tribună, nu să dau indicaţii, voi fi permanent prezent în mijlocul jucătorilor. Sper ca şi sănătatea să mă ajute, totuşi am o vârstă, şi să profit la maximum de perioada în care sunt aici, în sensul obţinerii unor rezultate importante'', a declarat cel care a pregătit-o timp de 12 ani pe marea rivală a alb-albaştrilor, Şahtior Doneţk.

''Sper ca şi suporterii să îşi schimbe, cu timpul, modul de a interpreta venirea mea aici. Ar trebui în primul rând ei să aprecieze curajul meu de a începe o astfel de activitate. Sunt convins că suporterii cei mai mari ai mei vor fi persoanele care trec de 70 de ani. Ei mă vor aprecia, mă vor aplauda, mă voi încuraja şi vor înţelege că prezenţa mea în momentul de faţă aici este şi un exemplu că viaţa continuă, nu putem noi s-o oprim. Dacă voi reuşi şi rezultate, ceea ce mi-am propus, creşterea acestor jucători, performanţă internaţională, performanţă internă, sunt convins că foarte mulţi care s-au retras devreme din activitatea zilnică se vor întoarce'', a continuat cel mai titrat antrenor român de la noi din ţară, care a fost foarte aproape să renunţe la chemarea lui preşedintelui Igor Surkis după manifestările ostile ale suporterilor la auzul venirii sale la cârma vicecampioanei din Premier Liha.

Mircea Lucescu a adresat primele cuvinte noilor săi elevi imediat după terminarea primului antrenament efectuat după conferinţă.

"Ştiu că Dinamo a strâns băieţi tineri şi talentaţi, care nu au atins încă potenţialul maxim. Nu lăsaţi pe mâine ce puteţi face astăzi, timpul trece foarte repede. Pregătiţi-vă de marile bătălii!.. Pentru mine, cel mai important lucru este comunicarea, dialogul cu fiecare dintre voi. E esenţial să găsim un limbaj comun".

'Il Luce' îl va precede la cârma echipei din capitala Ucrainei pe fostul internaţional Alexei Mihailicenko, acesta din urmă terminând pe locul doi campionatul anul trecut, la 23 de puncte de campioana Şahtior.

Acesta a mai antrenat-o şi pe marea rivală al 'Alb-Albaştrilor', Şahtior Doneţk, între 2004 şi 2016 cu care a cucerit opt titluri de campioană a Ucrainei, şase Cupe şi şapte Supercupe. Acesta şi-a adjudecat în sezonul 2008-2009 şi Cupa Uefa, după o finală cu Werder Bremen (2-1 după prelungiri).

Ultima experienţă a lui Lucescu este cea de selecţioner al naţionalei Turciei (august 2017 - februarie 2019).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport