Mircea Valentin: SRI - moment critic, dar şi o ocazie rară să intre sub imperiul unor reguli clare şi precise

Numărul doi din SRI, Florian Coldea, a fost suspendat din funcţie în urma unor acuzaţii lansate de fostul deputat Sebastian Ghiţă. "Este atât un moment critic cât şi o ocazie rară în care instituţia are ocazia să intre sub imperiul unor reguli clare şi precise", a opinat fostul şef al inspectorilor lui Cioloş.
Mircea Valentin
Mircea Valentin (Facebook.com/Mircea Valentin)

În acest moment credibilitatea Serviciului Român de Informaţii este la un nivel critic, a opinat sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, fostul şef al Corpului de Control al premierului, Valentin Mircea.

"Spun critic şi deoarece acest serviciu este esenţial pentru siguranţa naţională, mai ales în contextul ameninţării teroriste în creştere şi al contextului regional. Au existat mai multe episoade care contribuie la ideea că, sub adăpostul discreţiei specifice instituţiei, se pot întâmpla orice nereguli, în condiţiile în care SRI are şi succese pe fronturile pe care se luptă, pe care nu le poate însă populariza, din cauza aceleiaşi discreţii", a precizat Valentin Mircea.

Aşa că dincolo de discuţii despre luptele pentru putere sau despre teorii ale conspiraţiei, fostul demnitar atrage atenţia că nimeni nu trebuie să se bucure de ceea ce se întâmplă.

"Este evident că mai multe lucruri trebuie să se schimbe în funcţionarea SRI, de la modul în care este cheltuit bugetul la modalitatea de interacţionare cu persoane din afara instituţiei, din mediul politic şi de afaceri. Este, deci, atât un moment critic cât şi o ocazie rară în care această instituţie are ocazia să intre sub imperiul unor reguli clare şi precise", a subliniat Mircea Valentin.

Reamintim că o nouă înregistrare în care fostul deputat fugar Sebastian Ghiţă susţine că şi-a petrecut mai multe vacanţe cu Florian Coldea i-a adus generalului o suspendare, pe perioada cât SRI va face verificări cu privire la veridicitatea acuzaţiilor lansate de fostul deputat. Detalii aici.