Mister elucidat. Câţi bani câştigă lunar Mugur Isărescu

Mugur Isărescu
Mugur Isărescu (Epoch Times România)

Pe tema salariului încasat de guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, s-a tot speculat de ceva vreme. Unii au avansat chiar cifra de 40.000 de euro pe lună, ori realitatea se pare că este cu totul alta.

"Consiliul de Administraţie a constatat că în multe bănci centrale s-a accentuat şi diversificat procesul de transparentizare. În consecinţă, CA al BNR a decis să facă publice minutele şedinţelor de politică monetară şi nivelul de salarizare al Guvernatorului", a spus joi Isărescu.

Pot să va spun că salariul de Guvernator este de 9.495 de euro net lunar, plus îndemnizaţia de conducere de 4.105 euro. În total, 13.601 euro (peste 61.000 de lei - n.r.)", a declarat Mugur Isărescu, citat de Hotnews.ro.

Guvernatorul BNR a explicat că, deşi a atins vârstă de pensioare, nu a vrut să-şi depună dosarul la Casa de Pensii. "Aşa am considerat că este corect", a explicat Isărescu, adăugând că o să îşi ia pensia când nu va mai fi în funcţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne