Mister la Observatorul Solar "Sunspot"

Echipa specială a FBI, care a descins cu elicoptere de asalt Black Hawk, au blindat centrul de fizică din New Mexico.
Sunspot Solar Observatory din New Mexico, Statele Unite ale Americii
Sunspot Solar Observatory din New Mexico, Statele Unite ale Americii (captură web)

De peste o săptămână, Sunspot Solar Observatory din New Mexico, Statele Unite ale Americii, a fost închis din cauza unor misterioase probleme de securitate. Echipele speciale ale FBI au sosit brusc, pe 6 septembrie, la bordul elicopterelor de asalt BlackHawk, şi au blindat structura construită în stil futurist de pe vârful Sacramento Peak "până la o dată neprecizată". Lucrători şi oameni de ştiinţă de la institutul public de cercetare, specializaţi în fizica avansată a Soarelui, declară că nu cunosc motivul. La fel şi şeriful local, intervievat de publicaţia Albuquerque şi Asociaţia Universităţilor de Cercetări Astronomice (Aura), care conduce observatorul, s-au limitat să difuzeze un comunicat de presă în care vorbesc despre "măsuri de precauţie".

"Problemele de securitate" reprezintă o explicaţie care, cel puţin pe internet, îi convinge doar pe câţiva. Misterul a devenit viral şi teoriile au invadat internetul.

Unii susţin că oamenii de ştiinţă ar fi descoperit dovezi ale vieţii extraterestre, sau că soarele este pe moarte, iar ştirile nu pot fi divulgate, altfel ar provoca panică pe întreaga planetă Pământ, şi sunt cei care cred că extratereştrii au revenit.

Sunspot Solar Observatory este situat, de altfel, în imediata apropiere a unui alt "loc fierbinte" pentru entuziaştii OZN-urilor. La mai puţin de 200 de kilometri se află baza aeriană locală Roswell, devenită celebră pentru evenimentele misterioase din 02 iulie 1947: primul comunicat de presă emis de către baza aeriană, eliberat după şase zile de la “accident“, era clar şi fără echivoc «Farfurie zburătoare» . Mai târziu, oficialii au clarificat că, de fapt, ar fi fost vorba despre prăbuşirea unui balon sondă al Forţelor Aeriene ale Statelor Unite.

Directorul Sunspot Solar Observatory, James McAteer, a negat sosirea extratereştrilor: „Telescopul nostru nu a văzut extratereştri - a declarat la radio Albuquerque KOB4 - Nu e nimic secret sau ascuns în munca noastră”. Apoi a invitat oamenii "să aibă răbdare: vom redeschide în curând". Cu toate acestea, FBI continuă să refuze să ofere informaţii cu privire la motivele închiderii bruşte a structurii, iar teoriile de conspiraţie continuă să înflorească.

Mai multe informaţii: Alamogordo Daily News

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură