Misterioşii „Men in Black” [video]

Men in Black
Men in Black (Michael Loccisano/Getty Images)

Oameni, extratereştri, sau pură imaginaţie?

Video subtitrat pe pagina originală a Epoch Times

Misterioşii „Men in Black” tind să ofere puţine explicaţii pentru apariţiile lor, lăsând în urmă îndoială şi confuzie. Oamenii care declară că i-au întâlnit raportează deseori că s-au simţit intimidaţi şi hărţuiţi de aceştia.

Termenul „Men in Black” (Bărbaţii în Negru) se referă la persoane care de multe ori apar să interogheze martorii OZN-urilor sau a altor fenomene ciudate. De obicei, în grupuri de câte doi trei, sunt îmbrăcaţi aproape în întregime în negru şi de multe ori poartă ochelari de soare. În general sunt de sex masculin, dar, în unele cazuri, se întâlnesc şi omologii de sex feminin ai acestora. Uneori pretind că lucrează într-o anumită agenţie a guvernului federal, cel mai frecvent CIA.

Aceste personaje misterioase au câştigat renume în cultura pop şi folclorul american. O populară trilogie de filme de lung metraj, Men in Black, în care joacă Will Smith şi Tommy Lee Jones, a fost concepută în 1997. În plus, Men in Black (MIB) au fost de multe ori prezentaţi în emisiunea din 1990 a canalului Fox, The X-Files. Un episod de comedie, "José Chung from Outer Space" ('95-'96) i-a avut ca protagonişti pentru rolul de MIB pe fostul wrestler Jesse Ventura şi pe Alex Trebek al lui Jeopary.

Se crede că termenul "Men in Black" a fost inventat de autorul şi cercetătorul John Keel, care este, probabil, cel mai bine cunoscut pentru munca sa de investigaţie a fenomenului OZN-uri şi activităţilor paranormale şi pentru cartea sa, Profeţiile Mothman (1975). În 1967, Keel a scris un articol pentru revista Saga intitulat "Agenţii OZN ai terorii", în care el descrie ancheta sa referitoare la aceste personaje care au au devenit cunoscute sub numele de "Men in Black", potrivit The Telegraph.

Unul dintre primele cazuri documentate de Men in Black (MIB) l-au implicat pe editorul publicaţiei OZN Space Review, Albert K. Bender, care investiga fenomenele paranormale. În luna octombrie a anului 1953 revista a încetat brusc să mai fie publicată. În 1963, el a vorbit în autobiografia sa despre modul în care el a fost intimidat şi obligat să oprească publicaţia de către domnii îmbrăcaţi în negru, potrivit unui raport postat pe ufoevidence.org, un site dedicat studiului ştiinţific al extratereştrilor.

O întâlnire modernă cu potenţiali MIB l-a implicat pe actorul şi cercetătorul de fenomene paranormale şi OZN, Dan Aykroyd, care a relatat în documentarul Dan Aykroyd Unplugged despre OZN-uri: În timp ce era în New York City şi se pregătea de un spectacol pentru scifi Channel referitor la OZN-uri şi paranormal, intitulat Ouţ There, avea o conversaţie telefonică cu Brittany Spears şi a văzut un sedan negru cu potenţialii MIB-uri în interior. Un MIB stătea în afara maşinii şi se holba la Aykroyd şi un altul i-a aruncat o privire neplăcută de pe bancheta din spate a maşinii. Aykroyd s-a uită în altă parte pentru un moment scurt şi când s-a uitat înapoi, sedanul dispăruse.

"M-am întors înapoi o jumătate de secundă mai târziu şi nu mai era. Şi maşina n-a trecut pe lângă mine, n-a ocolit ... Maşina a dispărut", a povestit Aykroyd.

Aykroyd a fost informat mai târziu în acea zi că show-ul lui a fost anulat, lăsând mulţi pasionaţi de OZN-uri să reflecte dacă MIB au influenţat sau nu acest lucru.

Având în vedere natura bizară a acestor personaje există mai multe teorii cu privire la originea lor. Mulţi pasionaţi de OZN-uri cred că aceştia sunt fie agenţi guvernamentali reali, în timp ce alţii cred că ei ar fi chiar extratereştrii. Unii sceptici cred că aceştia sunt doar manifestarea inconştientă de paranoia americană, o pură născocire.

Însă existenţa extratereştrilor şi implicit a celor care investighează fenomenul a fost deja recunoscută de personaje marcante din politica internaţională. Una din cele mai bizară referire la MIB a făcut-o Dimitri Medvedev, fost preşedinte al Federaţiei Ruse, care a recunoscut existenţa extratereştrilor la finalul interviului acordat la 7 decembrie 2012, pentru cinci canale de televiziune din Rusia, când microfoanele erau deja închise, scrie publicaţia italiană Corriere della Sera.

„Extratereştrii sunt de ceva timp printre noi. Nu vă pot spune exact câţi sunt. Nu putem vorbi despre acest lucru fără a provoca panică, dar dacă veţi urmări filmul ”Men in Black” veţi înţelege că aceasta este o realitate”, a declarat Medvedev, potrivit Corriere della Sera.

Medvedev a explicat că atunci când trece puterea de la un preşedinte la altul, pe lângă valiza cu coduri nucleare, sunt predate şi două dosare extrem de speciale - unul conţine detalii cu privire la toate „vizitele” extratereştrilor pe Pământ, iar celălalt dosar conţine rapoartele de la „servicii secrete absolut închise”, adică cele care nu există oficial şi care îi monitorizează pe extratereştrii aflaţi pe teritoriul Rusiei.

Oricare ar fi realitatea, aceste fiinţe îi lasă pe cei pe care îi văd de multe ori uimiţi şi speriaţi. Ele sunt în strânsă legătură cu OZN-urile şi au influenţat cultura pop prin povestiri, documentare şi filme.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură