Mitropolitul Banatului vrea modificarea Constituţiei pentru a nu se permite căsătoriile între persoane de acelaşi sex

Mitropolitul Ioan Selejan, a anunţat, vineri, la sfârşitul slujbei de Crăciun de la Catedrala Mitropolitană din Timişoara lansarea unei iniţiative civice prin care se cere modificarea Constituţiei.
(photos.com)

Scopul iniţiativei anunţate de mitropolit este că în Constituţie să se specifice clar că familia este formată dintr-un bărbat şi o femeie, relatează pressalert.ro

Iniţiativa mitropolitului vine în contextul în care mai multe state europene au recunoscut familiile formate din persoane de acelaşi sex.

“Familia este tocmită după rânduiala lui Dumnezeu – bărbat şi femeie. De aceea, dacă veţi găsi tineri studenţi care o să vă roage să semnaţi, vă îndemn cu încredere pentru că, dacă nu mă înşel, nu ştiu dacă nu săptămâna trecută, Grecia a fost îngenunchiată în sensul acesta. ”, li s-a adresat mitropolitul celor veniţi la slujbă.

Reamintim că marţi parlamentul grec a aprobat o lege care permite parteneriatele civile între persoane de acelaşi sex, în ciuda protestelor şi a opoziţiei unor partide politice şi ale Bisericii Ortodoxe. Noua lege nu le permite însă cuplurilor de acelaşi sex să se căsătorească sau să adopte copii, ca în alte ţări europene, precum Franţa, Olanda şi Spania.