Mobilizare în Parcul Drumul Taberei. Cetăţenii cer replantarea copacilor şi locuri de joacă pentru copii

Membrii grupului civic "Salvaţi Parcul Drumul Taberei" au strâns semnături în sprijinul unei petiţii menite să semnaleze instuţiilor cu atribuţii în domeniu, dezastrul ecologic din parc.
Strângere de semnături în Parcul Drumul Taberei, 10 octombrie 2015.
Strângere de semnături în Parcul Drumul Taberei, 10 octombrie 2015. (Facebook)

Nemulţumiţi că în parcul lor, recent reamenajat, copacii se usucă, gazonul este plin de gropi iar amenajările lasă de dorit, membrii Grupului de iniţiativă civică "Salvaţi Parcul Drumul Taberei" au organizat, sâmbătă, o campanie de strângere de semnături, pentru a semnala autorităţilor locale "dezastrul ecologic" din Parcul Drumul Taberei, relatează hotnews.

Iniţiatorii petiţiei reclamă că lucrările de reamenajare de peste 76 de milioane de lei, gestionate de Primăria Sectorului 6, au dus la defrişarea a 162 de arbori, în timp ce alţi 120 de copaci s-au uscat. Principala solicitare a grupului "Salvaţi Parcul Drumul Taberei" este iniţierea unei acţiuni de replantare a copacilor de către primărie, cât şi amenajarea mai multor locuri de joacă.

"Am fost foarte dezamăgită de rezultate, de pietrişul asta de pe jos care pleacă imediat, de cât s-a tăiat din parc, e o tristeţe, e singurul parc din cartier şi l-au micşorat şi mai mult, rezultatele sunt jalnice, şi pe bani europeni. Vara, aici, este mai aglomerat ca un mall. Noi avem nevoie de spaţiu verde, nu avem nevoi de hoteluri, restaurante şi sere", a declarat o mamă a doi copii, semnatară a petiţiei, adăugând că, în tot parcul, pe durata verii au funcţionat doar două locuri de joacă pentru copii, evident supraaglomerate.

Potrivit organizatorilor, acţiunea a fost un succes iar petiţia va fi înaintată autorităţilor.

"Acţiunea de astăzi a fost un succes. Am reuşit să strângem foarte multe semnături în sprijinul petiţiei noastre, mass-media a fost prezentă şi a relatat despre doleanţele noastre. De asemenea au fost foarte mulţi cetăţeni care au venit cu propuneri interesante cum ar fi supravegherea video şi a locurilor de joacă pentru copii, instalarea unui gărduleţ în jurul lacului. Toţi cei prezenţi au fost de acord cu cerinţele noastre principale: rezolvarea problemei arborilor uscaţi, găsirea unei soluţii viabile pentru găurile tehnologice din gazon. Foarte multe persoane ne-au ajutat să punem câte o panglică la fiecare pom uscat şi un fanion la găurile neacoperite.

Mesajul nostru, însoţit de semnături, va fi transmis Primăriei Sectorului 6, Gărzii de Mediu, precum şi altor instituţii cu atribuţii în domeniu.", scriu, pe Facebook, organizatorii.

Acţiunile grupului "Salvaţi Parcul Drumul Taberei" este sprijinită şi de Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe), ai cărui reprezentanţi au participat sâmbătă la strângerea celor peste 200 de semnături, contribuind la succesul demersului.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne