Mogulul Dan Voiculescu a epuizat toate căile de atac. Îl aşteaptă minim 5 ani de închisoare

Dan Voiculescu şi Avocatul Gheorghiţă Mateuţ la Curtea de Apel
Dan Voiculescu şi Avocatul Gheorghiţă Mateuţ la Curtea de Apel (Epoch Times România)

Ultima speranţă a mogulului Dan Voiculescu de a scăpa de puşcărie tocmai s-a năruit. Înalta Curte a respins marţi recursul în casaţie depus de avocatul lui Dan Voiculescu în dosarul ICA, decizia fiind una definitivă şi irevocabilă, informează B1 TV.

Toate căile de atac a sentinţei de 10 ani de închisoare primite în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, pentru spălare de bani, au fost epuizate.

Recursul în casaţie a fost ultima cale de atac de care beneficia mogulul, după ce în luna ianuarie a fost cât pe ce să scape de închisoare. Contestaţia în anulare depusă de fondatorul Antenei 3 a fost atunci respinsă de Curtea de Apel Bucureşti.

În cazul în care instanţa o găsea întemeiată, dosarul ar fi fost retrimis la instanţa de fond pentru rejudecare, iar Dan Voiculescu ar fi fost eliberat, urmând a fi judecat în libertate.

Astfel, potrivit legii, mogulul Dan Voiculescu trebuie să execute cel puţin cinci ani din pedeapsă, înainte de a putea solicita eliberarea condiţionată.

Amintim că magistraţii Curţii de Apel Bucureşti l-au condamnat pe Dan Voiculescu în ziua de 8 august la 10 ani de închisoare, pentru spălare de bani şi prejudicierea statului român cu 60 de milioane de euro, în dosarul privatizării frauduloase a ICA.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne